Αναβολή λόγω ασθένειας…

Με την νέα χρονιά μετατέθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Μάκη Ψωμιάδη, αναφορικά με την κατηγορία της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, την περίοδο 2001-2003 όποτε και ήταν στην διοίκηση των «κιτρινόμαυρων».

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν παρουσιάστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τους δικηγόρους του να καταθέτουν αίτημα αναβολής της διαδικασίας λόγω ασθένειας προσκομίζοντας το απαραίτητο έγγραφο.

Το αίτημα έγινε δεκτό και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 29 Απριλίου 2015. Όπως ανέφερε η πλευρά Ψωμιάδη, μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια εκδόθηκε μόνο για τη δικογραφία που οδήγησε στην καταδίκη του τον Απρίλιο κι όχι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, όπως έγινε.
Οι ισχυρισμοί της πλευράς Ψωμιάδη έγιναν δεκτοί από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης μέχρι να τελεσιδικήσει η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη και να αποσταλεί η σχετική απόφαση.

Παρών στην ακροαματική διαδικασία ήταν μόνο ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου, ενώ εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη, απουσίασε και ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη. Οι δύο πρώτοι άλλωστε έχουν ήδη καταδικαστεί για παρεμφερή υπόθεση, με τον άλλοτε πρόεδρο της ΑΕΚ μάλιστα να παραμένει μέχρι σήμερα στη φυλακή, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η διαδικασία τελείωσε πριν το δικαστήριο συζητήσει τη δήλωση παράστασης της πολιτικής αγωγής στην οποία πρόκειται να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχος της πρώην ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού εκεί έχουν εκχωρηθεί πλέον οι απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ της Ένωσης από τον πρώην ισχυρό άνδρα του συλλόγου.