By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ξεχωριστή μέρα για τον αρχηγό
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεχωριστή μέρα για τον αρχηγό

Τhessports
Last updated: 24/01/2024 11:46
Τhessports
Share
SHARE

Ξεχωριστή είναι η σημερινή (24/1) μέρα για τον Αντρέ Βιεϊρίνια που κλείνει τα 38 του χρόνια, πάντα μέσα στα γήπεδα και πάντα ως αρχηγός του ΠΑΟΚ.Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ φυσικά δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές της στον αρχηγό, με ένα κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον αρχηγό Αντρέ Βιειρίνια, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 38, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Κάποιες σχέσεις δεν τελειώνουν. Απλώς κάνουν διαλείμματα. Έτσι κι ο Βιεϊρίνια το καλοκαίρι του 2017 αποφάσισε να γυρίσει στο γήπεδο και την ομάδα που τον ανέδειξε. Διότι, μπορεί να αναδείχθηκε στα τμήματα υποδομής της Πόρτο – εκεί που τον είδε και εισηγήθηκε την απόκτησή του ο Φερνάντο Σάντος , αλλά στον ΠΑΟΚ μετατράπηκε από ταλαντούχος Πορτογάλος, στον Βιεϊρίνια .Στα τέσσερα χρόνια (2008-2012) που έμεινε στην Τούμπα εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή. Σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Super League, Μοιραία ήρθε η… αναβάθμιση για ένα πιο προηγμένο ποδοσφαιρικά πρωτάθλημα. Τη Μπουντεσλίγκα. Στη Βόλφσμπουργκ έμεινε για πέντε σεζόν. Από εξτρέμ μετατράπηκε στο κορυφαίο δεξί μπακ στη Γερμανία, μπήκε στην κορυφαία 11άδα και μονιμοποιήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας. Εκεί όπου και πάλι με τον Φερνάντο Σάντος στην άκρη του πάγκου κατέκτησε το Euro 2016.

Συνολικά με την φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 25 γκολ και μοιράζοντας 25 ασίστ, στην Γερμανία με την Βόλφσμπουργκ συμπλήρωσε 163 συμμετοχές με επτά γκολ και 23 ασίστ, ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ομάδας της πατρίδας του 25 φορές, έχοντας σημειώσει και δύο γκολ.

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε σπίτι του το καλοκαίρι του 2017 και φρόντισε απλώς να υπενθυμίσει το ρόλο του. Εμβληματικός αρχηγός, ώριμος και στιβαρός ως χαρακτήρας, όποτε οι συνθήκες το επέβαλλαν, ταπεινός και ανέκαθεν εργατικός. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ευτύχησε στην πρώτη σεζόν της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ να στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ της ομάδας του, στο 2-0 του τελικού με την ΑΕΚ.

Η σεζόν 2018-19 ήταν ιστορική. Ο ίδιος ήταν απολαυστικός, έκανε τα πάντα στο γήπεδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο αήττητο πρωτάθλημα και στο νταμπλ. Τραυματίστηκε σοβαρά τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε και μέχρι σήμερα συνεχίζει να ηγείται της ομάδας μας, έχοντας κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-21.

Ο #TheLeader μετράει 322 συμμετοχές, 50 γκολ και 43 ασίστ, κλείνει σήμερα τα 38, συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα του Δικεφάλου και να είναι πρότυπο για όλη τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών.

Χρόνια πολλά αρχηγέ!

Σχετικά άρθρα

Πάλεψε, αλλά είπε «αντίο» στη σεζόν με ήττα ο ΠΑΟΚ
Eπιβραβεύει τις νταμπλούχες του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!
Ντουμπόφ: «Θα είμαι μέλος της επόμενης ημέρας της Πάφου»
Πάει και για Γιόνσον ο Ηρακλής;
O Tζόλης για τον τελικό του Champions League και την… επόμενη ομάδα του!
TAGGED:ΒιεϊρίνιαΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Basket League: Αλλαγή ώρας στο ματς του ΠΑΟΚ
Next Article ΚΑΕ Άρης: «Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας» (pic)

Τελευταία νέα

«Πριγκίπισσα» του Champions League η Παρί, το σήκωσε ξανά σε τελικό… θρίλερ!
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Συγκινημένος ο Μπούτσκος στο «φινάλε» της σεζόν: «Πολεμιστές κι όχι επισκέπτες»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
30 May, 2026
Champions League: Οι ενδεκάδες του μεγάλου τελικού
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Μήτρου Λονγκ: «Νιώθω ευλογημένος, θέλω τίτλο με τον Άρη»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
30 May, 2026
Follow US