Βρέθηκε ο νεκρός στην Αμφίπολη!

Κορυφώνεται η αγωνία για τα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε σκελετός, σχεδόν ακέραιος!

Το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του.  «Περιμένετε λίγο, κάντε λίγη υπομονή», απάντησε η Άννα Παναγιωταρέα στις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των δημοσιογράφων. Οπως ανακοινώθηκε, στον τρίτο θάλαμο,βρέθηκε μεγάλος αυτοσχέδιος τάφος κατασκευασμένος από πορόλιθους, 1,60 μέτρα κάτω από το δάπεδο του τριτου θαλάμου.

Επίσης εντός του τάφου παρατηρήθηκε επιμήκης βαθυνση πλάτους 0,54 και μήκους 2,35 μέτρων. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων αποκαλύφθηκε ότι εντός του τάφου υπήρχε ξύλινο φέρετρο, κάτι που αποδεικνύεται από περίπου 20 διάσπαρτα σιδερένια και χάλκινα καρφιά όπως επίσης οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά του φερέτρου. ( protothema.gr)

Ο τάφος έχει πλάτος 3,23 μέτρα, μήκος 1,56 και ύψος 1,80. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Παναγιωταρέα χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για τον τάφο, ενώ υποστήριξε πως φαίνεται καθαρά πως πρόκειται για δημόσιο έργο, καθώς κανένας ιδιώτης της εποχής δεν θα μπορούσε να το έχει αναλάβει. Τέλος, δήλωσε πως ο τάφος ανήκει σε αφηρωισμένο θνητό, ο οποίες πέθανε και θάφτηκε με τιμές σαν να ήταν θεός από την κοινωνία της εποχής του.

Πηγή : seleo.gr