Ψιλό γαζί για τα χρέη

Η τελευταία ελπίδα του ΠΑΟΚ να περάσει τα χρέη του στον τελευταίο νόμο, που ψήφισε η κυβέρνηση, διαψεύστηκε κι αυτή κι έτσι η ΠΑΕ θα περιμένει κάτι άλλο στο μέλλον, το οποίο ενδέχεται να την εξυπηρετεί.

Εξ αρχής, ήταν γνωστό ότι την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν την την αφορά ο τελευταίος νόμος, που ρυθμίζει χρέη ΜΕΧΡΙ το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Τα χρέη της ΠΑΕ είναι φυσικά μεγαλύτερα, το πρωτογενές χρέος είναι γύρω στα 11.000.000 ευρώ, ωστόσο στην Τούμπα υπήρχε μία υποψία ότι θα μπορούσαν να κάνουν χρήση αυτού του νόμου, καθώς πρόκειται για 42 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, για τις οποίες η διοίκηση Γούμενου είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, για να κερδίσει χρόνο.

Είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εντάξει στη ρύθμιση κάθε μία υπόθεση χωριστά, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το όριο του 1.000.000 ευρώ αφορά ΑΦΜ, κι όχι ξεχωριστές υποθέσεις.

Όπως ήταν γνωστό εξ αρχής, ο ΠΑΟΚ περιμένει την επόμενη ρύθμιση που θα περάσει η Κυβέρνηση, εφόσον φυσικά δοθεί η έγκριση από την Τρόικα, που θα αφορά εταιρίες, που έχουν οφειλές πάνω από 1.000.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει στον ορίζοντα τέτοια πρόθεση για άμεσες ενέργειες, οπότε το θέμα πηγαίνει στις… καλένδες.

Παραμονές των ευρωεκλογών, είχε εμφανιστεί ως βέβαιη η λύση του προβλήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο ήταν σαφές ότι επρόκειτο για μια ψηφοθηρική ενέργεια και τίποτα περισσότερο, καθώς στα θέματα αυτά, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος, ανήκει στην Τρόικα.

Στο μεσοδιάστημα, εμφανίστηκαν πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη που εμφάνιζαν κι αυτοί ως σίγουρη τη λύση του προβλήματος, αλλά τελευταία κι αυτοί έχουν… χαθεί.

Τη δουλειά τους, βέβαια, την έκαναν.

Και εξακολουθεί να υφίσταται η απορία, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κανει χρήση του νόμου Ορφανού για να τελειώσει μια και καλή με το θέμα αυτό. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γιώργος Ορφανός στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, ο νόμος είναι σε ισχύ και ο ΠΑΟΚ μπορεί ακόμη και σήμερα να τον χρησιμοποιήσει.