Και εγένετο… Διλμπερίδης

Λίγο πριν την πρώτη προπόνησή του με τον Απόλλωνα, ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε στην κάμερα του OTE-TV για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, ενώ έδωσε και τις ατάκες που έχουν να κάνουν με την ποντιακή καταγωγή του συλλόγου.

«Υπάρχει όρεξη για δουλειά. Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα τη διοίκηση που μου έκανε την τιμή και μου έδωσε στα χέρια μου μια τόσο ιστορική ομάδα, που έχει και ποιότητα για να μπορέσει ένας προπονητής να ζητήσει και να βγάλει πράγματα μέσα στο γήπεδο», τόνισε αρχικά

Για το αν θεωρεί πως πρόκειται για άλμα στην καριέρα του:

«Τα τόσα χρόνια παρουσίας στην Α΄Εθνική δείχνουν ότι το καράβι που λέγεται Απόλλων είναι μεγάλο και προφανώς είναι το μεγαλύτερο που έχω πάρει στα χέρια μου σε αυτά τα πέντε χρόνια της καριέρας μου».

Για την εικόνα που έχει για την ομάδα και αν θα βοηθηθεί από τη διακοπή:

«Πιστεύω πολύ στους ποδοσφαιριστές και μπορούν να μετουσιώσουν τα όνειρα και τη φιλοσοφία της διοίκησης, αλλά και ενός κομματιού του ελληνικού λαού, των Ποντίων, γιατί ο Απόλλων δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκπροσωπεί τους Πόντιους. Έχουμε την πρώτη ύλη, την τεχνογνωσία και αν προσθέσουμε το κίνητρο και την όρεξη για δουλειά, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αν είχαμε την Κυριακή παιχνίδι δε θα επιχειρούσα να αλλάξω απολύτως τίποτα, αλλά η διακοπή θα μου δώσει σε μένα και στο τιμ να περάσουμε στοιχεία στην ομάδα, τόσο σε επίπεδο άμυνας, όσο και επίθεσης».

Για το πόσο εύκολα τα βρήκε με τη διοίκηση:

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε υπήρχε ταύτιση απόψεων, μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Η φιλοσοφία μας ταιριάζει για αυτό και τα βρήκαμε γρήγορα».

Τέλος, για το αν από εδώ και πέρα θα πρέπει να αποκαλείται… Διλμπερίδης, λόγω της ποντιακής καταγωγής της ομάδας:

«Εχω αρκετά μεγάλη προσαρμοστικότητα και δεκτικότητα. Για μένα αυτή τη στιγμή είναι η πιο μεγάλη ομάδα του κόσμου, οπότε μπορείτε να λέτε Διλμπερίδης!»