«Θα μας βρείτε μπροστά σας»

Μετά από μόλις 9 αγωνιστικές, η Ομόνοια Λευκωσίας έχει μείνει ήδη 10 βαθμούς πίσω από τον πρώτο ΑΠΟΕΛ, προς το παρόν είναι και εκτός εξάδας(!), που οδηγεί στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη και οι πράσινοι της Λευκωσίας είναι καζάνι που βράζουν!

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας είναι πυρ και μανία με την διοίκηση, στην οποία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα. Αν δεν παραιτηθούν όλοι μέχρι σήμερα, θα έχουν… άσχημα ξεμπερδέματα!

Διαβάστε την ανακοίνωση της “Θύρας 9” της Ομόνοιας και θυμηθείτε τα… παλιά.

«Η αρχή του τέλους των διορισμένων έγινε χθες. Το ομονοιάτικο συλλαλητήριο στα γραφεία της ομάδας έστειλε το μήνυμα πως ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει το συνεχιζόμενο έγκλημα πάνω στις πλάτες της ομάδας μας και είναι πλέον έτοιμος να φέρει την κάθαρση στο σωματείο με οποιοδήποτε κόστος. Δεν μας τρομάζει τίποτα και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι διορισμένες μαριονέτες που θέλουν να ονομάζονται διοικητικό συμβούλιο της λαοφιλέστερης ομάδας του νησιού.

Αυτό το διοικητικό συμβούλιο είναι ανίκανο και έχει χάσει κάθε αξιοπιστία στα μάτια και του τελευταίου Ομονοιάτη. Αυτό διατρανώθηκε χθες με τη δυναμική παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο, ένα συλλαλητήριο που οργανώθηκε αυθόρμητα, δύο μόνο ώρες πριν την έναρξη του. Ήρθε η ώρα όσοι δεν σέβονται το σωματείο να πληρώσουν και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός, γιατί το καλό του σωματείου απαιτεί ριζοσπαστικές λύσεις και αντιδράσεις.

Η ανικανότητα των διοικούντων φάνηκε για άλλη μια φορά χθες, αφού οι ίδιοι που με τόση μεγάλη ευκολία παίρνουν τις εγκληματικές τους αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, καταδικάζοντας το σωματείο μας, δεν είχαν τα μούτρα και τα κότσια να αντιμετωπίσουν και να λογοδοτήσουν στον ίδιο τον κόσμο της ομάδας. Όταν αντιπροσωπεία των οργανωμένων της ομάδας ανέβηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς του κόσμου στην καθορισμένη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, οι κύριοι αυτοί κρύφτηκαν στο κτίριο και προτίμησαν να εξαφανιστούν σαν κυνηγημένοι.

Η οργανωμένη μας κερκίδα, κατόπιν απόφασης και λαϊκής απαίτησης του κόσμου που έδωσε το παρών του στο οίκημα της Θύρας 9 μετά το συλλαλητήριο, σε μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση, αποφάσισε όπως μπει μπροστά στον αγώνα για ολοκληρωτική κάθαρση του σωματείου.

Δίνουμε διορία, μέχρι αύριο Παρασκευή, όπως σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο ανακοινώσει την παραίτηση του. Σε αντίθετη περίπτωση η οργανωμένη μας κερκίδα θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις και αυτή τη φορά να είναι σίγουροι οι καταστροφείς της ομάδας μας πως αυτό που θα βρουν μπροστά τους θα είναι χωρίς προηγούμενο.

Απαιτούμε όπως η απόφαση προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου για διορισμό ανεξάρτητης οικονομικής επιτροπής γίνει επιτέλους πράξη. Αποτελεί πρόκληση προς τον κόσμο της Ομόνοιας ότι αυτοί που σε κάθε δυσκολία επικαλούνται τις Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου για να καλύψουν τις βρωμιές τους, έχουν αγνοήσει την απόφαση αυτή, για να καλύψουν ίσως τις δικές τους οικονομικές ατασθαλίες και τα λάθη που οδήγησαν το σωματείο σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση.

Απαιτούμε άμεση σύγκλιση καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για να υπάρξουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στη διαδικασία έγκρισης μελών του σωματείου. Ο κόσμος της Ομόνοιας έχει πάμπολλες φορές καλεστεί να δώσει από το υστέρημα του για να σώσει αυτό το σωματείο, αλλά έχει βρει κλειστές πόρτες όσες φορές προσπάθησε να εμπλακεί ενεργά γίνοντας μέλος του σωματείου. Στόχος φαίνεται είναι μόνο η οικονομική αφαίμαξη του κόσμου και όχι η πραγματική και ουσιαστική συμμετοχή του στα δρώμενα του σωματείου.

Η Θύρα 9 ανακοινώνει επίσης την πρωτοβουλία της για εξεύρεση ανθρώπων που θέλουν να εμπλακούν διοικητικά στην Ομόνοια και για γνωστούς λόγους δεν μπόρεσαν ή καλύτερα δεν τους επιτράπηκε μέχρι τώρα. Μέσα στο επόμενο διάστημα η οργανωμένη μας κερκίδα θα βρεθεί με αυτούς τους ανθρώπους και θα μπει μπροστά σε μια διαδικασία εξεύρεσης ικανών Ομονοιατών για να εμπλακούν στο σωματείο.

Ο καιρός της ανοχής έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτή τη φορά η εξυγίανση του σωματείου θα είναι ολοκληρωτική. Τα τελευταία χρόνια κάποιοι έντεχνα προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως καμία διοίκηση δεν ήταν ικανοποιητική για τους οργανωμένους, θέλοντας έτσι να κτυπήσουν την Θύρα 9. Το θέμα κύριοι δεν είναι οι διοικήσεις αλλά αυτοί που τις διορίζουν, αφού σε κάθε μάχη του κόσμου της ομάδας για να έρθει η λευτεριά, αυτοί οι κύριοι εν των άνωθεν απλά προετοιμάζουν την διάδοχη κατάσταση βασισμένη πάλι στα δικά τους συμφέροντα και σκοπούς. Ο κόσμος έχει μπουχτίσει με τα ψεύδη σας, ο κόσμος έχει μπουχτίσει να βλέπει αναχρονιστικά `καθεστώτα’ να αναλαμβάνουν τα ηνία του σωματείου.

Η ομάδα χρειάζεται αναβάθμιση, νέα μυαλά, νέους ανθρώπους με όραμα για την ίδια την Ομόνοια, και όχι για τρίτους και ξένα προς το σωματείο συμφέροντα. Αυτή τη φορά ο αγώνας δεν τελειώνει με την παραίτηση, αυτή τη φορά έχει συνέχεια και στόχο όπως οι τραμπουκισμοί αυτών των κυρίων λάβουν τέλος. Πάμπολλες φορές στο παρελθόν άνθρωποι που επέλεξαν να εμπλακούν διοικητικά στην Ομόνοια απειλήθηκαν, άλλοι εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους και άλλοι πάλι δέχτηκαν λασπολογία και υπόσκαψη απλά και μόνο γιατί διάλεξαν τον δρόμο της καρδιάς τους, τον δρόμο της Ομόνοιας.

Τέλος, κλείνουμε επαναφέροντας το αυτονόητο, όπως αυτοί οι κύριοι δώσουν την παραίτηση τους μέχρι αύριο, Παρασκευή, σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν μπροστά τους… Και όποιος μας βρήκε δεν μας ξέχασε ποτέ… Λευτεριά στην Ομόνοια»