Ποιον φωτογράφησε ο Μαρινάκης!

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ αναφέραμε ότι στο δ.σ. της Λίγκας παραβρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προχώρησε σε καταγγελίες με ονόματα μετά τον ξυλοδαρμό του Χριστόφορου Ζωγράφου. Μάλιστα ζήτησε τις επόμενες ημέρες να γίνει μία συνάντηση όλων των ιδιοκτητών των ΠΑΕ.

Σε μία αποστροφή των λόγων του είπε: «Είναι πράγματα που συνέβησαν πέρυσι στη Γ’ Εθνική και φέτος στη Football League και πρέπει να μας προβληματίσουν», με αρκετούς να θεωρούν πως φωτογράφισε τον Δημήτρη Μελισσανίδης.

Επίσης όπως είχε προαναγγελθεί ο Μαρινάκης κατά την αποχώρησή του προχώρησε σε δηλώσεις, κάνοντας λόγο για κτηνωδίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε πως βρίσκεται στην διάθεση των αρχών, ενώ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου. Στις δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να αντιμετωπίσει μια δολοφονική ενέργεια. Είχα την ηθική υποχρέωση να έρθω στο Δ.Σ. με μεγάλη μου λύπη και προβληματισμό και να καταγγείλω με ονόματα και με επίθετα τι ακριβώς με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου για το τι έχει συμβεί αυτές τις μέρες και έχει άμεση σχέση με αυτόν τον ξυλοδαρμό.

Είναι κάτι που πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι στη διάθεση και της αστυνομίας και της δικαιοσύνης και των εισαγγελέων να με καλέσουν, να πάρουν τα πρακτικά του Δ.Σ. και να πράξουν ανάλογα. Για όλα αυτά που συμβαίνουν, όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά και πέρσι στη Γ’ Εθνική και φέτος στη Football League και το τι έρχεται του χρόνου στη Super League. Πρέπει όλα αυτά να μας προβληματίσουν.

Σε ένα φούρνο στην Καλαμάτα υπήρξε ένα ατυχές γεγονός. Με ανώνυμες καταγγελίες, οι εισαγγελείς άνοιξαν το τηλέφωνό μου και των συνεργατών μου και μας άκουγαν καθημερινά. Έχει γίνει έρευνα. Όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν. Καλά έκαναν. Αλλά πρέπει με τον ίδιο ζήλο και οι εισαγγελείς και η αστυνομία και τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν τις κτηνωδίες που έχουν γίνει. Να ανοίξουν τηλέφωνα για να δούμε ποιοι είναι οι νοικοκύρηδες και ποιοι οι τυχοδιώκτες και οι λαθρέμποροι, που έχουν μάθει να απειλούν παράγοντες, διαιτητές, ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αλλά να έχουμε και δολοφονικά χτυπήματα, για να τους φοβίσουν, να τους φιμώσουν και να πετύχουν το σκοπό τους.

Δεν μπορούν αυτοί οι τυχοδιώκτες να διώξουν τους νοικοκύρηδες. Δεν το επιτρέπω εγώ και όλοι οι Έλληνες. Σε 15-20 μέρες θα δώσω μια συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσω για το τι έχω κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι σχέση έχω με το κράτος και τι έχουμε πληρώσει. Αλλά και για το τι έχουν κάνει αυτοί οι τύποι. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που μιλάνε για διαφάνεια.
Θα είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος όλα αυτά να μην τα λέω μπροστά στις κάμερες αλλά στις αρμόδιες αρχές που πρέπει να πράξουν ανάλογα».