Απίστευτη ξεφτίλα για μία Εθνική, που πριν τέσσερις μήνες έφτασε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και για ένα χαμένο πέναλτι, δεν πέρασε στους 8 του Μουντιάλ… Ήταν η Εθνική ξεφτίλα, του Σαρρή και του Ρανιέρι, που κατάφεραν να διαλύσουν από κοινού μία ομάδα – μοντέλο μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Η ήττα ντροπής από τη Νησιά Φερόε μέσα στο Καραϊσκάκη, δεν απομακρύνει την Εθνική απλά από την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 της Γαλλίας, την απομακρύνει από την εποχή της και την στέλνει στο μακρινό παρελθόν, της σφαλιάρας και της καρπαζιάς. Αν και ούτε εκείνη την εποχή, η Εθνική μας έχανε από ομάδες όπως τα Νησιά Φερόε!
Ο τραγέλαφος που παίχτηκε στο σχεδόν άδειο Καραϊσκάκη, φάνηκε από νωρίς, με τους ερασιτέχνες από τα Νησιά Φεροέ να αποκτούν θράσος και αυτοπεποίθηση όσο περνούσαν τα λεπτά.
Στο 17′ οι “ψαράδες” είχαν δοκάρι με τον Όλσεν, στο 51′ ο ίδιος παίκτης σούταρε και πάλι στο δοκάρι, και στο 61′ προηγήθηκαν με σουτ του Έντμουντσον μέσα από την περιοχή. Η Εθνική, ως τότε, είχε καλύτερο παίκτη τον Καρνέζη…
Στο τελευταίο μισάωρο η Εθνική έπαιξε με το ένστικτο τη αυτοσυντήρησης, προσπάθησε να πιέσει, αλλά ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να παίξει. Στο 89′, ύστερα από ατομική προσπάθεια, ο Κονέ σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.
Το εκπληκτικό είναι πως στα 90 λεπτά τα Νησιά Φερόε είχαν 5 τελικές στην ελληνική εστία, έναντι 4 της Εθνικής μας!!!
ΕΛΛΑΔΑ : Καρνέζης, Τοροσίδης, Καράμπελας (78′ Μάνταλος), Μανωλάς, Μόρας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης (62′ Μαυρίας), Γκέκας (46′ Αθανασιάδης).
ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Νάες, Β. Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Μπενιάμινσεν, Βατνχάμαρ, Χολστ (76΄Γιουστίνουσεν), Ολσεν (88′ Κ. Όλσεν), Χάνσον, Εντμουντσον (86′ Φέρε).