Με το ένα πόδι σπίτι του ο Ρανιέρι

Παρελθόν θα αποτελέσει από την Εθνική ο Κλάουντιο Ρανιέρι, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πρώτες πληροφορίες, το διαζύγιό του με την ΕΠΟ είναι θέμα χρόνου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, όσο τραβηγμένο κι αν είναι το σενάριο αυτό, να μην ταξιδέψει με την Εθνική την Κυριακή στα Χανιά για το φιλικό της Τρίτης με την Σερβία!

Για τον Ιταλό δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή, στην ΕΠΟ είναι πυρ και μανία, βλέποντας την Εθνική να καταρρέει κι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή.

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας.

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρόβλημα, φυσικά, είναι το συμβόλαιο του Ιταλού, που ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και η υψηλή αποζημίωση, που θα πρέπει να του καταβάλει η Ομοσπονδία (μαζι με τους συνεργάτες του κοστίζει 1.000.000 ευρώ το χρόνο). Μέχρι το πρωί, θα έχει γίνει το ραντεβού Σαρρή – Ρανιέρι, κι από τον Ιταλό θα ζητηθεί να αποχωρήσει με… ωραίο τρόπο.

Το πρόβλημα είναι πως η ΕΠΟ αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες κι ο Ρανιέρι δεν είναι προπονητής που παραιτείται, καθώς απ΄ όλες τις ομάδες, στις οποίες δούλεψε τα τελευταία χρόνια, πήρε την αποζημίωσή του για να φύγει. Αυτό έγινε και το καλοκαίρι με την Μονακό…

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, ωστόσο το ενδεχόμενο να είναι ο Ιταλός στον πάγκο της Εθνικής στο επόμενο επίσημο παιχνίδι, στις 29/3 με την Ουγγαρία, πρέπει να αποκλειστεί. Αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ΕΠΟ και Ρανιέρι θα χωρίσουν.