Σκέφτεται να το… σκάσει ο Σαρρής

Μετά τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό, και τα συμβάντα της Παρασκευής, την δολοφονική επίθεση στον Ζωγράφο και την αναβολή των πρωταθλημάτων, την παράσταση του Μαρινάκη στη Λίγκα και την μάχη του με τον Μελισσανίδη και φυσικά, την απίστευτη ξεφτίλα της Εθνικής που έχασε από τα Νησιά Φερόε, αποδεικνύοντας ότι η άλλοτε κραταιά Εθνική ομάδα, είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης, άρχισε να προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ο Γιώργος Σαρρής σκέφτεται να παραιτηθεί.

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και μήνες, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο άνθρωπος που έχει βάλει τη σφραγίδα του στον διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν τις επιβεβαιώνει, καθώς παραμένει στο πόστο του.

Αυτή τη φορά, όμως, η αποχώρηση ίσως μοιάζει με λύτρωση για τον οδοντίατρο από την Χίο, που έχει συνδέσει το όνομά του με τραγελαφικές καταστάσεις και φυσικά με τον διασυρμό της Εθνικής.

Μετά την ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, ο Σαρρής είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και θα θέσει την παραίτησή του στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο θα αποφασίσει για την έκβασή της…

Η θέση του προεδρου της ΕΠΟ είναι πλέον πολύ δύσκολη, και οι εποχές της ανέμελης κυριαρχίας έχουν περάσει.

1. Η κατάρρευση της Εθνικής θα έχει τραγικές συνέπειες για την Ομοσπονδία. Μέχρι τώρα, οι διοικήσεις της ΕΠΟ κάνουν τους μάγκες με τα χρήματα, που φέρνει η Εθνική. Με τα εκατομμύρια ευρώ που φέρνει στην ΕΠΟ η Εθνική από χορηγίες, τηλεοπτικά και έσοοδα από τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ, κινείται όλο το σύστημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν η Εθνική δεν πάει στα τελικά της Γαλλίας, η Ομοσπονδία θα κινδυνεύσει να βαρέσει κανόνι. Ποιος θα είναι ο… άτυχος, που θα επωμιστεί αυτή την κατάσταση;

2. Αγωνιστικά, φαίνεται ότι το καράβι της Εθνικής, δεν έχει επιστροφή. Την Εθνική την έχουν διαλύσει όλοι αυτοί οι άσχετοι, που έμπλεξαν τα πόδια της σ΄ αυτήν, είτε με την ενέργειές τους, είτε με τις αποφάσεις τους. Υπάρχει πλήρης απογοήτευση, υπάρχει αδιέξοδο, δεν υπάρχει καθαρό μυαλό να παρθουν σωστές αποφάσεις,, και σιγά σιγά αρχίζουν να “λακίζουν” όσοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είχαν μείνει δίπλα της. Ο Σαρρής επιβεβαίωσε σήμερα στην ΝΕΡΙΤ ότι κι ο Καραγκούνης είχε σκεφτεί να παραιτηθεί. Όλο το ποδοσφαιρικό τημ και η “μαγιά” του παρελθόντος έχουν χαθεί.

3. Ο Σαρρής βλέπει ότι η εποχή που διοικούσε την ΕΠΟ χωρίς να υπολογίζει αντιδράσεις, έχει περάσει. Πλέον στο παιχνίδι έχουν μπει κι άλλοι “παίκτες”. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη είναι εδώ, ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη περιμένει, για τον Σαρρή οι εποχές της παντοκρατορίας, πέρασαν.

4. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα του εισαγγελέα Κορέα και αναμένεται το πόρισμά του. Κανείς δεν λέει ότι ο Σαρρής και οι στενοί συνεργάτες του στην ΕΠΟ είναι ένοχοι, το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει ΠΑΝΤΑ και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, αλλά για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, η θέση στην οποία βρίσκεται, δεν είναι καθόλου βολική.

Όλα αυτά, είναι παράγοντες που κάνουν πολύ δύσκολη την αναπνοή του Γιώργου Σαρρή ως προέδρου της ΕΠΟ και είναι βέβαιο, ότι αν είχε το δικαίωμα να φύγει και να τον ξεχάσουν όλοι, θα το έκανε την ίδια στιγμή.

Όπως τα έκανε, θα πρέπει τώρα να τα ξεμπλέξει. Μπορεί; Θα φανεί.