Έσπευσαν να δοκιμαστούν στον ΠΑΟΚ!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Περισσότερα από 350 παιδιά βρέθηκαν στη Λαμία για να δοκιμαστούν στο πρώτο camp επιλογής ταλέντων, που πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στην περιοχή, το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου, δικαιώνοντας τις υψηλές προσδοκίες της ΠΑΕ.

Νεαροί ποδοσφαιριστές, γεννημένοι από το 1999 έως και το 2002, όχι μόνο από την Στερεά Ελλάδα, αλλά και τα Ιωάννινα, την Αχαϊα, την Αιτωλοακαρνανία, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, βρέθηκαν στη Λαμία για να δείξουν το ταλέντο τους και να διεκδικήσουν το όνειρο της ένταξης στα Τμήματα Υποδομής του «Δικεφάλου».

Η παρουσία του διευθυντή των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου και του υπεύθυνου scouting Γιάννη Αβραμίδη στη Λαμία, είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πτυχιούχων Προπονητών Ποδοσφαίρου Φθιώτιδας διοργανώθηκε σεμινάριο, όπου αναλύθηκε η φιλοσοφία των Ακαδημιών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα οι υπεύθυνοι διεξαγωγής του camp Κώστας Σακελλάρης και Θωμάς Σιάππας, αλλά και ο υπεύθυνος scouting των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ, Γιάννης Αβραμίδης, επισημάνθηκαν οι τρεις βασικοί άξονες, στους οποίους στηρίζεται η συνεργασία με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας και τον Αίαντα Λαμίας. Αυτοί είναι: η ανεύρεση των ταλέντων, η αξιολόγηση και εκπαίδευση με την τεχνογνωσία που παρέχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η συνολική ποδοσφαιρική εκπαίδευση, μακριά από το οπαδικό σύνδρομο. Επίσης, ο κ. Αβραμίδης τόνισε ότι στις δύο ημέρες του camp εντόπισε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, με ταλέντο και στοιχεία που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ.

Το επόμενο camp επιλογής θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2015 και θα αφορά παιδιά, που έχουν γεννηθεί από το 2003 έως και το 2007.