Δύσκολες μέρες για τον τύπο

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τις εφημερίδες, που προσπαθούν ανεπιτυχώς να ξαναγίνουν ελκυστικές και να μείνουν ζωντανές.

Η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” είναι μία από τις εφημερίδες που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, μετα τον θάνατο του Τεγόπουλου και για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή δεν κρεμάστηκε στο περίπτερο λόγω απεργίας των δημοσιογράφων. Την προηγούμενη εβδομάδα τους είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν, αλλά τελικά η ιδιοκτησία δεν υλοποίησε την υπόσχεσή της, απέναντι στους εργαζομένους που είναι ακόμη και 7 μήνες μέσα.

Δυσοίωνο είναι το μέλλον της εφημερίδας, το καθημερινό φύλλο, της οποίας, έχει πέσει πλέον, πάρα πολύ χαμηλά και την Τετάρτη πούλησε μόλις 3.480 φύλλα.

Και τα αθλητικά φύλλα περνούν μεγάλες δυσκολίες, αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν μια κατεύθυνση στην εποχή του διαδικτύου και της γρήγορης πληροφόρησης.

Την Τετάρτη 12/11, όλα τα αθλητικά φύλλα πανελλήνιας κυκλοφορίας πούλησαν μαζί 32.000 φύλλα!

Πρώτο ήταν πάλι το ΦΩΣ με 7.060 φύλλα, κι ακολούθησαν GOALNEWS με 5.070, SPORTDAY με 4.930,  LIVESPORT με 4.500, Πρωταθλητής με 3.030, Ώρα για Σπορ με 2.340, Πράσινη με 2.240, Γαύρος με 1.750 και Γάτα με 1.110 φύλλα.

Και ο Τύπος στη Θεσσαλονίκη δεν περνά καλύτερα, αφού τα δύο πολιτικά φύλλα έχουν συρρικνωθεί, απαξιωθεί και σχεδόν εξαθλιωθεί, ενώ οι τρεις αθλητικές εφημερίδες, πασχίζουν να πάρουν ένα όσο πιο μεγάλο κομμάτι, από την πολύ μικρή, πλέον, πίτα.

Αν και δεν ανακοινώνονται κυκλοφορίες, και οι τρεις μαζί δεν πωλούν περισσότερα από 5.000 φύλλα στην Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια δεν είναι άσχημη.