Μένει… φεύγοντας

Την αποχώρησή του από την προεδρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Βέβαια το θέμα είναι τυπικό, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος στην δήλωσή του, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές μεταβιβάζονται στον Μάνο Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιαννακόπουλου: «Αηδιασμένος από τις προκλητικές κι αντιΠαναθηναϊκές αποφάσεις όλων των αρμοδίων φορέων που τιμωρούν τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σύλλογο στην καλαθοσφαίριση αλλά κι εμένα προσωπικά, σε αντίθεση με την προκλητική αδιαφορία τους προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τους κατ’ επανάληψη συκοφάντες διοικούντες της, ενημερώνω ότι για λόγους προστασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΤΥΠΙΚΑ αποχωρώ κι από τη θέση του Προέδρου αλλά και μεταβιβάζω το σύνολο των μετοχών μου στον επί 25 χρόνια έμπιστό μου και βέρο Παναθηναϊκό, Μάνο Παπαδόπουλο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποχωρώ ούτε από τον Παναθηναϊκό αλλά ούτε κι από τον χώρο του μπάσκετ. Θα συνεχίσω με το ίδιο πάθος να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον Παναθηναϊκό και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά το Παναθηναϊκό φρόνημα πανηγυρίζοντας κούπες και πρωταθλήματα κάθε καλοκαίρι όπως τα τελευταία 20 χρόνια.

Η τυπική αποχώρησή μου γίνεται καθαρά ώστε να αφαιρέσω το δικαίωμα από τους προαναφερθέντες να εξακολουθήσουν την προσπάθεια εξόντωσης του συλλόγου μας με συνεχείς ποινές οικονομικού περιεχομένου αλλά και τις τιμωρίες αγωνιστικού χαρακτήρα που ετοιμάζουν.

Η προάσπιση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού αποτελούσε ανέκαθεν αδιαπραγμάτευτο καθήκον για εμένα και για την οικογένειά μου. Δεν θα επέτρεπα και ούτε θα επιτρέψω στον οποιονδήποτε να πράξει το οτιδήποτε σε βάρος του Παναθηναϊκού.
Μπορεί να μην έχω- στα χαρτιά- τον τίτλο του πρόεδρου αλλά ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι τίτλοι… Όταν ανέλαβα, σε πολύ δύσκολη εποχή και μέσα σε αμφισβήτηση που άγγιζε το όριο της αισχρότητας, θεώρησα εαυτόν «στρατιώτη» του Παναθηναϊκού. Το ίδιο παραμένω και θα είμαι στο μέλλον.

Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό ουσιαστικό: Να γνωρίζουν όλοι ότι το Σπαρτιάτικο ατσάλι, όσο το χτυπάς τόσο πιο ατρόμητο γίνεται».