«Η χούντα ήθελε να μας εκμεταλλευθεί»

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, αρνείται κάθε εμπλοκή της ομάδας με την Χούντα με αφορμή ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος”. Σύμφωνα με αυτό η τότε Κυβέρνηση φέρεται να “δωροδόκησε” 3 εκατομμύρια δραχμές τον Ερυθρό Αστέρα για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού τιμά και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, μαζί με όλους τους Έλληνες και κάθε υγιή φίλαθλο που αντιλαμβάνεται πως οι μηχανισμοί οικειοποίησης εθνικών επιτυχιών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό.

Ειδικότερα όμως στην περίοδο της Χούντας, το φαινόμενο αυτό ήταν σε έξαρση και οι διορισμένοι εκπρόσωποι της Δικτατορίας -που υπήρχαν στη διοίκηση όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της εποχής-, πάσχιζαν να συνδέσουν τις νίκες και τις επιτυχίες με τη δική τους ακροδεξιά Κυβέρνηση.

Η ποδοσφαιρική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού εκείνη την εποχή, ήταν φυσικό από τη μία μεριά να κρατήσει ψηλά το ανάστημα του κόσμου και από την άλλη να δέχεται επίθεση από μηχανισμούς προπαγάνδας -με φήμες και υποθετικά σενάρια- για την οικειοποίηση της ευρωπαϊκής μας επιτυχίας προς όφελός τους.

Ο Παναθηναϊκός των δύο ηπείρων, το αξεπέραστο έπος του Wembley, η αγνή αγάπη των φιλάθλων όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων όλης της χώρας που μας αγκαλιάζουν έως σήμερα, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι κάθε απόπειρα να δηλητηριαστεί η επική πορεία του Παναθηναϊκού θα πέφτει αιώνια στο κενό».