“Πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις”

Ο Γιάννης Σκόνδρας αναφέρθηκε στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Ο αμυντικός του Δικεφάλου μίλησε στην κάμερα της NOVA και στάθηκε στην ξεκούραση που χρειάζεται η ομάδα του, μετά το απαιτητικό παιχνίδι στην Πορτογαλία:

«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι – νομίζω – αρκετά καλή, δε θα έλεγα τέλεια. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη με την Μπενφίκα, τα δώσαμε όλα, παίξαμε νομίζω καλά αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα η ομάδα κουράστηκε πάρα πολύ, ειδικά όταν μείναμε με δέκα παίκτες. Εκανε πάρα πολλά τρεξίματα και το σημαντικό πλέον είναι να ξεκουραστούμε ώστε αύριο να είμαστε πολύ καλά συγκεντρωμένοι και να έχουμε φυσική κατάσταση καλή για να μπορέσουμε ν’ αντεπεξέλθουμε στο παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις και τις ψυχολογικές και τις σωματικές»

Από τις εμφανίσεις στα δύο παιχνίδι με την Μπενφίκα, ο Σκόνδρας κρατάει την σωστή αμυντική λειτουργία: «Νομίζω πως και στα δυο παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά. Ηταν πάρα πολύ καλός στην άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και μέσα στην Τούμπα με το γκολ οφ σάιντ και μέσα στην Μπενφίκα μέχρι την κόκκινη κάρτα ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός κι αν δε συνέβαινε αυτό, έχω την αίσθηση πως θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα γιατί θα παραμέναμε ισοδύναμοι αριθμητικά κι ο ΠΑΟΚ είχε πάρει πρωτοβουλία στο παιχνίδι του».

Για το αν επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ από την ήττα από την Μπενφίκα: “Αυτό έχει περάσει τώρα, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, αυτό θα κάναμε είτε κερδίζαμε είτε που χάσαμε πάλι αυτό θα κρατούσε μια μέρα, όχι παραπάνω. Σίγουρα, μένει μια πικρία πίσω σου αλλά όλοι επαγγελματίες είμαστε, κοιτάμε το καλό της ομάδας κι αυτό είναι να κοιτάξουμε μπροστά για τον επόμενο αγώνα που είναι με τον Εργοτέλη”.

Για τον Εργοτέλη και τις υπόλοιπες επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην Κρήτη: «Ο Εργοτέλης είναι καλή ομάδα, γρήγορη ομάδα ‘σφιχτή’ στην άμυνα κι είναι ικανός για όλα τ’ αποτελέσματα. Είναι από τις καλές ομάδες της Superleague και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να το δείχνει κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς αύριο και πιστεύω ότι αν έχουμε ‘καθαρό’ μυαλό και μπούμε δυνατά θα κερδίσουμε».