«Βουλιάζει» η Εθνική πόλο!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Με ακυβέρνητο καράβι μοιάζει η Εθνική ομάδα πόλο και οι αθλητές της με απελπισμένους επιβάτες, που πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν…!

Την αρχή έκανε ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης, ο οποίος, μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή του αγώνα με τη Ρουμανία, αύριο (18/11, 18.00), στο πλαίσιο του World League, ενημέρωσε με ανακοίνωση του πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα, για όσο διάστημα θα βρίσκεται στην τεχνική της ηγεσία ο Σάκης Κεχαγιάς, αφήνοντας αιχμές και εναντίον της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Με την τελευταία έχει διασταυρώσει τα ξίφη του, ουκ ολίγες φορές, από τη θέση του προέδρου του συνδέσμου των υδατοσφαιριστών (ΣΕΑΥ). Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον τεχνικό της εθνικής ανδρών, πως “ανέλαβε τα ηνία της Εθνίκης ομάδας, την ύψιστη τιμή για έναν προπονητή δηλαδή, με μη αξιοκρατικό τρόπο”.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε κι ο Μανώλης Μυλωνάκης, που προσερχόμενος, στην προχθεσινή προπόνηση της εθνικής, ενημέρωσε προπονητή και συμπαίκτες για την απόφαση του. Σε δήλωση του στην ιστοσελίδα waterpololive μίλησε για έλλειψη σωστής συμπεριφοράς από την πλευρά του προπονητή.

Η ΚΟΕ από την πλευρά της, τοποθετήθηκε με ανακοίνωση στις εξελίξεις, κάνοντας αναφορά σε ψευδολόγους, που μεταχειρίζονται αήθεις πρακτικές, οι οποίες άπτονται, πλέον, άλλης αντιμετώπισης.

Όπως είναι φυσικό, ο αυριανός (18/11) αγώνας φυσικά για το World League με αντίπαλο τη Ρουμανία περνάει, πλέον, σε δεύτερη μοίρα, αφού βρισκόμαστε ξανά εν μέσω κρίσης στην ελληνική υδατοσφαίριση με επίκεντρο, για μια ακόμη φορά, την εθνική ομάδα. Να σημειωθεί, ότι μόλις τον περασμένο Μάιο έντεκα διεθνείς είχαν κατέβει σε αποχή, μετά από διαφωνία με τη διοίκηση της ομοσπονδίας για τη μεγάλη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τελικά, οι διεθνείς επέστρεψαν στην προετοιμασία και αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ανάμεσά τους βρίσκονταν οι Αφρουδάκης, Μυλωνάκης και άλλα δύο βασικά στελέχη της εθνικής, που δεν κλήθηκαν από τον Κεχαγιά για τον αγώνα με τη Ρουμανία, οι Κώστας Τσαλκάνης και Βαγγέλης Δελακάς.

Προς το παρόν, στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι οι: Κώστας Γαλανίδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κυριάκος Ποντικέας, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Γούνας, Γιώργος Δερβίσης, Μανώλης Ζερδεβάς, Μάριος Καπότσης, Δημήτρης Τίγκας, Κωνσταντίνος Γούβης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Γρηγόρης Καπετανάκης, Στέφανος Γαλανόπουλος, Μανώλης Πρέκας, Μανώλης Σολανάκης.