«Μπερλουσκόνι, Μαρινάκης και διαφθορά»

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το Βαγγέλη Μαρινάκη; Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της Ηuffington Ρost, μιας από τις κορυφαίες εφημερίδες της Αμερικής, Ράφαελ Σάλαζαρ, οι βίοι τους είναι παράλληλοι…

Ο αρθρογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας κάνει αναφορά στις συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από τρία χρόνια και το ρεπορτάζ του δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού…

Γράφει μεταξύ άλλων :

«Ο Μπερλουσκόνι κυριάρχησε στο πολιτικό πεδίο της Ιταλίας για σχεδόν δύο δεκαετίες. Δύναμη του η αυτοκρατορία που έχτισε στα ΜΜΕ της χώρας και η ισχυρή βάση των οπαδών της Μίλαν. Παρά τα πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά και η συμπερίληψη του στην υπόθεση calciopoli, γλίτωνε με μαλακές τιμωρίες. Το 2010 αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αλλά η κληρονομιά του… ζει σε άλλη χώρα της Ευρώπης!

Ακριβώς όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Έλληνας Ευάγγελος Μαρινάκης πρόεδρος του ΟΣΦΠ και εφοπλιστής ήταν μπλεγμένος σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ποδοσφαίρου της «Γηραιάς Ηπέιρου».

Το 2011 διέρρευσε μια σειρα από τηλεφωνικές διαλέξεις που απέδειξαν ότι η διαφθορά στην Ελλάδα έχει φτάσει και στο ποδόσφαιρο. Στο γνωστό σκάνδαλο Koriopolis εμπλέκονται πάνω από 80 άτομα μέσα σε αυτούς και ο Μαρινάκης, οι οποίο ασχολούνται με το στήσιμο αγώνων, εκβιασμούς, εκφοβισμούς και δωροδοκία. Και όμως παρά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο εκλέχθηκε ως δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, ενώ με το ίδιο ψηφοδέλτιο εξελέγη και ο δήμαρχος της πόλης (σ.σ. ο Μώραλης).

Με τον ίδιο τρόπο που το «Ποδόσφαιρο για όλους» επηρεάζει την πολιτική κατάσταση στην Αργεντινή ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα και την είσοδο στο Champions League, τα οποία για τον κόσμο φαίνονται να σημαίνουν πιο πολλά από ότι το σκάνδαλο koriopolis.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί που συνδέονται με τον αθλητισμό κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους για πολιτικό κέρδος και έτσι διαιωνίζουν τον κύκλο της διαφθοράς. Ένας ποδοσφαιριστής ίσως να μην γίνει πρωθυπουργός μια χώρας, αλλά οι ιδιοκτήτες των συλλόγων μπορούν και έχουν την δυνατότητα να βάλουν ένα πρωθυπουργικό γκολ στην εκλογές»