Σκέψεις για Βούλγαρους ή Τούρκους διαιτητές!

Την βεβαιότητα του ότι οι αγώνες το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κανονικά εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι υπήρξαν και σκέψεις στη Φούτμπολ Λιγκ, ακόμα και για ξένους διαιτητές σε περίπτωση που η ΚΕΔ και η ΕΠΟ επιμείνουν στην αναβολή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ομόφωνη απόφαση της Football League να γίνουν κανονικά οι αγώνες. Εμείς ως διοργανώτρια θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να ορίσει διαιτητές. Θα εξασφαλίσουμε εμείς τη σωματική τους ακεραιότητα, γιατί αυτό έχει ζητήσει η ΕΠΟ. Αν αρνηθεί, τότε εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ζητήσουμε Κύπριους, Βούλγαρους ή Τούρκους διαιτητές. Επίσης, αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε να σταματήσει ο ορισμός διαιτητών και να γίνεται κλήρωση».

Για το αν έχει κάποια πληροφορία από την ΕΠΟ: «Όχι, δεν έχω πληροφόρηση».

Για τα υπόλοιπα ζητήματα: «Συζητήθηκε το περιεχόμενο της επιστολής της Παναχαϊκής για τις παραλείψεις της διοργανώτριας αρχής. Και ο ίδιος ο Σπύρος Καλογιάννης είπε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν και ζήτησε από το σύνολο των προέδρων να του εκφράσουν τα παράπονά τους και να ψηφίσουν αν τον θέλουν. Δεν προβλέπεται, βέβαια, ψήφος εμπιστοσύνης. Αν τον θέλουν, ας παραιτηθεί να γίνουν πάλι εκλογές».

Για το αν ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις νομικές κινήσεις σε βάρο της ΑΕΚ: «Δεν καταλαβαίνω πώς παραπληροφορείται ο κόσμος. Δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος της ΑΕΚ. Έχει διαφορά η μήνυση κατά προσώπου από τη μηνυτήρια αναφορά, η οποία απλά παραθέτει πληροφορίες και ζητά διερεύνησή τους. Εγώ δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Είμαι πρόεδρος της Παναχαϊκής και θα υπηρετήσω τα δικά της συμφέρονται. Ζήτησα να διερευνηθούν όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ώστε να φανεί αν ισχύουν».

Για το αν θεωρεί ότι θα βγει άκρη: «Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια μου. Έχω δει κατηγορούμενους να αθωώνονται και καταγγελίες να καταρρίπτονται».

Για τους αδερφούς Μητρόπουλους: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεθάβονται άνθρωποι από το ποδόσφαιρο και από την εποχή της παράγκας, οι οποίοι σχετίζονται με την ΕΠΟ από το 1996 έως το 2002. Τα αδέρφια που έλεγαν τότε το ποδόσφαιρο και επειδή τους γνώριζαν ομάδες, ανέβηκαν αμέσως κατηγορίες».