Αυτή την αστυνομία θέλουμε; – Βίντεο σοκ

Ένα βίντεο, που σοκάρει κυκλοφορεί σήμερα από το απόγευμα στο διαδίκτυο.

Είναι σκηνές που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα, ένα βίντεο που αποτυπώνει στο έπακρο την αστυνομική αυθαιρεσία, ένα βίντεο που θα έπρεπε να κάνει τον καθένα να ντρέπεται. Όσοι, τέλος πάντως, έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της ντροπής.

Άνδρες της αστυνομίας, που είναι ανεξήγητα βίαιοι απέναντι σε έναν υπάλληλο περιπτέρου, που βρίσκεται στα Εξάρχεια. Φέρονται να κλέβουν νερά από το περίπτερο, όπως κατηγορούνται, χωρίς κανέναν να απαντά στις κατηγορίες αυτές και χωρίς να παρεμβαίνει ο επικεφαλής, για να διαπιστώσει αν όντως οι άνδρες του έκλεψαν νερά από το περίπτερο.

Απεναντίας απαντούν στον υπάλληλο με βία.

Ο άτυχος νέος ξυλοκοπείται φωνάζει «Εδώ δουλεύω. Είμαι του περιπτέρου». Αφού γλιτώνει από το ξύλο ρωτά τους αστυνομικούς «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω.

Ο ίδιος επιμένει δείχνοντας και εκείνους που πήραν τα νερά και επιμένοντας ότι δουλεύει στο περίπτερο, αλλά οι συνάδελφοι των δραστών τον κρατούν περιορισμένο και του λένε να σταματήσει.

Φεύγοντας οι άνδρες της αστυνομίας αφήνουν ένα περίπτερο… λίμπα, χωρίς καμία εξήγηση, και μάλιστα επιτίθενται στον υπάλληλο του περιπτέρου.

Δείτε το βίντεο που σοκάρει, μετά το 1.50”

https://www.youtube.com/watch?v=GVSR_wFl2m0