Τι τον έφεραν, να… εκπαιδεύσει;

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ο Χιού Ντάλας ζήτησε να απαλλαγεί των καθηκόντων του σε ότι αφορά τον ορισμό των αξιωματούχων των αγώνων (οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές, είναι αυτοί…) και να περιοριστεί στα καθήκοντα του… εκπαιδευτή και του… επιμορφωτή των διαιτητών, τουλάχιστο μέχρι να τους μάθει καλά, και να μπορεί να κάνει πάλι ορισμούς.

Και η ΕΠΟ, με μεγάλη χαρά έκανε δεκτό το αίτημα, οπότε θα ορίζουν και πάλι τους… αξιωματούχους, οι γνωστοί, που τους όριζαν και παλιότερα.

Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, δεν θα ορίζει διαιτητές ο Χιού Ντάλας, λες και τους όριζε αυτός. Αυτός δηλαδή όριζε την μαγική τριπλετα Σπάθας – Σωτηρόπουλος – Κοντιζάς στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός…

Όσο περνάει ο καιρός καθίσταται και περισσότερο σαφές, ότι ο Σκοτσέζος προφανώς θα έπαιζε τον ρόλο του μίστερ “έξωθεν καλή μαρτυρία” και στην πράξη τίποτα δεν θα άλλαζε στην διαιτησία. Τουλάχιστο γι΄ αυτό φαίνονταν πως προορίζονταν, χωρίς να έχουμε δει ακόμη τις δικές του διαθέσεις και προθέσεις.

Εν πάσει περιπτώση, ο Χιου Ντάλας μπορεί να είναι πράγματι πολύ χρήσιμος για να καθαρίσει την Κόπρο του Αυγεία, αρκεί…

1ον,  Να παραδεχτεί η ΕΠΟ ότι υπάρχει… Κόπρος και να θελήσει να την καθαρίσει, και

2ον, Να του δώσει τον ρόλο του ελεγκτή και του αξιολογητή. Ούτε του εκπαιδευτή, ούτε του επιμορφωτή.

Οι Έλληνες διαιτητές δεν χρειάζονται εκπαίδευση και επιμόρφωση. Κάποιον να τους κρίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ χρειάζονται.

Όσο θα υπάρχουν παρατηρητές που θα βαθμολογούν τον Σπάθα με 8,3 για την διαιτησία της Τρίπολης, τόσο θα υπάρχει πρόβλημα.

Όταν θα βρεθεί κάποιος Ντάλας, που δεν έχει κανένα λόγο να μη στείλει άπαξ δια παντός στα σπίτια τους τους Σπάθες και τους Κοντιζάδες, όταν κάνουν τέτοια λάθη, τότε ίσως να μην ξαναδούμε Σπάθες και Κοντιζάδες.

Το θέμα είναι τι θέλει η ΕΠΟ…

Θέλει να αξιοποιήσει το Νο2 στην ιεραρχία της διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ (γιατί ο Ντάλας δεν είναι κανένας τυχαίος), ή θέλει να δίνει και δεύτερες, και τρίτες, και τέταρτες ευκαιρίες στους Σπάθες και στους Κοντιζάδες, ακόμη κι όταν είναι μονίμως ντεφορμέ;