Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα,περιμένουμε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, αλλά από το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 19 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 21 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενώ τοπικά στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου θα ενισχυθούν παροδικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Καλό και διαυγή καιρό, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

(Meteo)