Η παραίτηση, η δικαιοσύνη και ο… Μποροβήλος

Το βράδυ της Πέμπτης η Λίγκα έκανε γνωστό ότι την Δευτέρα στις 2μμ θα διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο…

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπήκαν και τα θέματα που πρόλαβαν να συζητηθούν την Παρασκευή, λόγω των γεγονότων (επίθεση στον Ζωγράφο και παρουσία Μαρινάκη στη Λίγκα), αλλά τα σημαντικά θέματα είναι τέσσερα – πέντε…

1. Η εκλογή νέου προέδρου, μετά την δήλωση παραίτησης του Αγραφιώτη. Ένα θέμα είναι αν θα επιμείνει ο Αγραφιώτης στην παραίτησή του ή θα ζητήσει απλά ψήφο εμπιστοσύνης από το συμβούλιο, το οποίο ούτως ή άλλως “ελέγχεται” από την διοίκηση της Λίγκας. Αν επιμείνει στην παραίτηση, οι… υποψίες για τον νέο πρόεδρο πηγαίνουν στον Γιώργο Μποροβήλο. Ούτως ή άλλως, κι αυτός ανήκει στο ίδιο “μπλοκ” με τον Αγραφιώτη, οπότε στην πράξη δεν θα αλλάξει κάτι. Περίπτωση να διεκδικήσει την προεδρία ο ΠΑΟΚ ή οι άλλες ομάδες του αντιπολιτευόμενου μπλοκ, δεν φαίνεται να υπάρχει. Σε ένα συμβούλιο, στο οποίο οι ομάδες που προτιμούν το κόκκινο, είναι η συντριπτική πλειοψηφία και με ΑΥΤΗ την ΕΠΟ, μά,λλον φθορά θα ήταν να αναλάβει τη διοίκηση της Λίγκας άλλος.

2. Η συζήτηση για τα “Περιστατικά βιαιοπραγιών κατά προσώπων στο χώρο του ποδοσφαίρου και η εν γένει διαμορφωθείσα κατάσταση”. Θα είναι ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης. Το μπλοκ των αντιπολιτευόμενων ομάδων δεν συμφώνησε με την γραμμή που έδωσε η ΕΠΟ και η Λίγκα, το έγγραφο που πρότεινε ο ΠΑΟΚ να υπογραφεί, δεν συζητήθηκε καν.

3. “Επανακαθορισμός των ημερομηνιών διεξαγωγής της 11ης έως και 17ης αγωνιστικής”. Κι εδώ υπάρχει θέμα. Όταν ανέβαλε το πρωτάθλημα ο Ανδριανός, η 6η αγωνιστική πήγε πίσω, ακόμα την… χρωστάμε, και έγινε η 7η. Τώρα θα θελήσει η Λίγκα να γίνει η 11η αγωνιστική, που αναβλήθηκε, και να τηρηθεί η σειρά; Αν το κάνει, αποδεικνύεται ανακόλουθη.

4. Έχει ενδιαφέρον η στάση της Λίγκας, στο αίτημα του ΠΑΟΚ, να κληθεί ο Ντάλας και να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του από τους ορισμούς διαιτητών. Η ΕΠΟ αποδέχτηκε την παραίτηση χωρίς συζήτηση, αλλά τον Ντάλας τον πληρώνει η Λίγκα και πρέπει να έχει γνώση και άποψη.

5. Έχει επίσης ενδιαφέρον, το αίτημα του ΠΑΟΚ, να προγραμματιστεί συνάντηση της Λίγκας με τον υπουργό δικαιοσύνης και να ζητηθεί να χαρακτηριστούν “κατεπείγουσες” και να επιταχυνθούν όλες οι ανοιχτές έρευνες και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο. Αν δεν γίνει δεκτό, ποιον λόγο θα έχουν αυτοί που θα το αρνηθούν, να μην προχωρήσουν οι έρευνες της δικαιοσύνης γρήγορα;