Ναι στον Ντάλας, αλλά με… ρόλο

H εξέλιξη με την (δήθεν) παραίτηση του Χιού Ντάλας από το κομμάτι των ορισμών των διαιτητών και ο περιορισμός του στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών, δεν άρεσε καθόλου στις ομάδες, που πίστεψαν ότι ο Σκοτσέζος θα έρθει στην Ελλάδα να κάνει δουλειά. Σ΄αυτές τις ομάδες, συμπεριλαμβάνεται κι ο ΠΑΟΚ…

Στην Τούμπα δεν έμειναν ευχαριστημένοι βλέποντας τις αρμοδιότητες του Ντάλας να ψαλιδίζονται κι επειδή πιστεύουν στον ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει, θέλουν να παραμείνει στην Ελλάδα και να αποκτήσει ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες. Δεν είναι τυχαίο, που ο ΠΑΟΚ ζήτησε να κληθεί ο Ντάλας στο συμβούλιο της Λίγκας, και να αναλύσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να αποκτήσει ο Σκοτσέζος πρωτίστως τον ρόλο του κριτή, να είναι αυτός που θα αξιολογεί τους διαιτητές. Είναι ξεκάθαρο πως αν ο Ντάλας είναι ο άνθρωπος που θα αποφασίζει για την τύχη των διαιτητών, χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις, και οι κωμικές εκθέσεις και οι βαθμολογίες των παρατηρητών (που στα νιάτα τους, ήταν χειρότεροι απ΄ αυτούς, που καλύπτουν τώρα), τότε υπάρχει περίπτωση να “στρώσει” η διαιτησία.

Θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι άλλες ομάδες που είναι υπέρ αυτής της λύσης, θα καταφέρουν να την περάσουν…