Μαρκόπουλος και Βον για ΟΣΦΠ

«Προερχόμαστε από ένα άτυχο ματς για μας, αλλά δεν είχαμε ούτε τον χρόνο, ούτε όμως και την επιθυμία να μείνουμε άλλο σε αυτό τον αγώνα», σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος, για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (12:30) και εξήγησε: «Είδαμε τις αδυναμίες μας, πως θα τις αντιμετωπίσουμε και θα τις ξεπεράσουμε, ώστε να μην τις εμφανίσουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο αγώνα», συνέχισε ο κόουτς του «Δικέφαλου» και τόνισε: «Ουσιαστικά είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην Ευρωλίγκα και έχει πολύ καλό ρυθμό, αλλά και έναν σταθερό κορμό εδώ και αρκετά χρόνια. Οι παίκτες μεταξύ τους έχουν πολύ καλούς αυτοματισμούς, γρήγορες κινήσεις και μπορούν και εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του αντιπάλου, ώστε να μπορούν να τρέξουν στην επίθεση και να βάλουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Είναι μία ομάδα που πρέπει να προσέξεις κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού της και να προσπαθήσεις να μην της επιτρέψεις να κάνει το παιχνίδι της. Αυτό ακριβώς πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς. Όποια ομάδα δεν το κάνει αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα».

«Στο μπάσκετ δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν», δήλωσε ο Τζούλιαν Βον, ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ, και επισήμανε: «Χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά το έχουμε ήδη αφήσει. Μας απασχόλησε μόνο για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε και τώρα έχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό. Είναι προφανώς ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Έχουν πολύ έμπειρους παίκτες, παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά έχουμε κι εμείς καλή ομάδα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, δεν φοβόμαστε και πάμε για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει τους ίδιους παίκτες για αρκετά χρόνια και αυτό τους βοηθά να συνεργάζονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, παίζουν πολύ με τον αιφνιδιασμό και έχουν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπης. Εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος του αγώνα, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».