«Θέλουμε μια Θάτσερ»

Πριν από τρία χρόνια αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την διαιτησία όταν ο φούρνος του στην Καλαμάτα τινάχτηκε στον αέρα και κάθε φορά που προκύπτει θέμα με την κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στη διαιτησία, ο Πέτρος Κωνσταντινέας έρχεται στο επίκεντρο.

Ο πρώην διαιτητής από την Καλαμάτα, έδωσε συνέντευξη στο sportstonoto και εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και πως οι πολιτικοί δεν θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα του ελληνικού ποδοσφαιρου.

“Γιατί οι πολιτικοί διατηρούν… ειδικές σχέσεις με τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να διαταραχθούν. Κακά τα ψέματα, στο σημείο που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα μόνο μία πολιτική παρέμβαση μπορεί να το σώσει. Αλλά δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία, όπου η Θάτσερ είχε την πυγμή να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όλοι είδαμε ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο αναγεννήθηκε. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι τη σημερινή εποχή δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως εκτίμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας έχουν πάρει χαμπάρι”, είπε ο Κωνσταντινέας, θεωρώντας πως οι δεσμοί που υπάρχουν ανάμεσα στους παράγοντες και τους πολιτικούς, αποτελούν τροχοπέδη για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

Ο Κωνσταντινέας, που έχει ζήσει τη διαιτησία από την καλή κι απ΄ την ανάποδη, αναφέρθηκε και στον ρόλο της ΕΠΟ, αλλά και των Ενωσεων. Έβαλε μάλιστα ευθεως κατά του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας, τον οποίο επίσης τον γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

“Το πιο ουσιώδες, όμως, είναι ότι η διαιτησία παραμένει… αιχμάλωτη της ΕΠΟ, που την ελέγχει απόλυτα. Και φυσικά εκείνοι που ελέγχουν την ΕΠΟ κάνουν κουμάντο στη διαιτησία.

Με όπλο το αυτοδιοίκητο η ΕΠΟ έχει… ρημάξει τους κατά τόπους συνδέσμους διαιτητών που λειτουργούν μόνο τυπικά, στερώντας μάλιστα από αυτούς το μοναδικό σημαντικό τους έσοδο, το 10% από τις αμοιβές των διαιτητών. Αυτό το ποσό πηγαίνει πλέον στις Ενώσεις, οι οποίες έχουν καπελώσει κανονικά τους συνδέσμους. Εδώ στη Μεσσηνία για παράδειγμα, είναι κοινό μυστικό πως ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο σύνδεσμο διαιτητών είναι ο Αριστείδης Σταθόπουλος”, είπε…