«Μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ»

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί η ΦΙΦΑ και ο Γιόζεφ Μπλάτερ, με αφορμή την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα, και κυρίως, τις φήμες για διαφορά και χρηματισμό εκλεκτόρων, που έχουν προκύψει.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ, ζήτησε να ενωθούν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για να αντιμετωπίσουν την διαφθορά, που ζει και βασιλεύει μέσα στην ΦΙΦΑ.

“Η ΦΙΦΑ έχει 209 μέλη. Είναι φανερό ότι οι κώδικες ηθικής διαφέρουν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες σε αρκετές απ΄ αυτές τις 209 Ομοσπονδίες, που ζουν από το σύστημα της ΦΙΦΑ. Δεν ξέρω αν πρέπει να νιώθουμε έκπληξη ή να ντρεπόμαστε, το σίγουρο είναι πως αυτή η ΦΙΦΑ δεν αντιπροσωπεύει κανέναν σοβαρό άνθρωπο του ποδοσφαίρου” είπε ο πρόεδρος της Γερμανικής Λίγκας, που πρότεινε να μποϊκοτάρουν οι ευρωπαϊκές χώρες τα ερχόμενα δύο Μουντιάλ.

“Το 75% των παικτών, που συμμετέχουν στο Μουντιαλ παίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αν πούμε εμείς “δεν παίζουμε”, τελείωσε, θα αλλάξουν όλα. Η ΦΙΦΑ μπορεί να τιμωρήσει την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία, αλλά αυτό θα είναι αδιάφορο. Χωρίς αυτές τις χώρες, δεν υπάρχει Μουντιάλ” είπε ο Ζάιφερτ, σε συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα „Süddeutsche Zeitung“.