«Πρέπει να αντιδράσουμε»

Η ήττα αλλά κυρίως η εμφάνιση του Άρη στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου απογοήτευσε τον τεχνικό της ομάδας Δημήτρη Πρόφτη που τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι να δείξει σημάδια αντίδρασης η ομάδα.

“Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, κέρδισε δίκαια, έπαιξε πολύ καλά. Για μας είναι μια πολύ κακή βραδιά, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Ξεκινήσαμε άσχημα, ήμασταν υποτονικοί. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί σουτάραμε 34 τρίποντα και 25 δίποντα. Ο λόγος είναι μας τα έδωσε τα σουτ αυτά ο Κολοσσός με τον τρόπο που έπαιξε, με την κλειστή άμυνά του. Αν τα βάζαμε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν μπήκαν κι όσο περνούσε η ώρα μίκραινε το καλάθι, χώροι δεν υπήρχαν λόγω της κλειστής άμυνας, προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την κακή μέρα στο σουτ με τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί η εμφάνιση είναι πολύ αποθαρρυντική”, τόνισε αρχικά.

Ρωτήθηκε αν είναι τόσο απλός ο λόγος της ήττας, εξαιτίας των άστοχων σουτ από την περιφέρεια και απάντησε πως “χάνεις αν δεν παίζεις και άμυνα. Είχαμε κακή αμυντική ενέγρια, ήμασταν ένα κλικ πιο πίσω σε όλες τις αμυντικές φάσεις και η εξέλιξη μας έκανε ακόμα χειρότερους”.

Ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι χάθηκε η ισορροπία στην περιφέρεια με αφορμή μια κουβέντα που είχε ο Τόμας με τον Αντεγκμπόγιε στη διάρκεια του αγώνα και απάντησε: “Δεν ξέρω τι είπαν μεταξύ τους, δεν πιστεύω ότι ειπώθηκε κάτι αρνητικό. Εχουμε αρκετούς κοντούς και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αυτό, πρώτα αμυντικά και μετά επιθετικά. Σήμερα κάναμε το ανάποδο…”.