Το ποδοσφαιρο τους…

Σε μια χώρα που όλα καταρρέουν, το ποδοσφαιρο θα ήταν αδικία να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Όχι ότι είναι κάτι ξαφνικό, κρατάει χρόνια αυτό το έργο.

Απλά τα πράγματα εχουν ξεφύγει, δεν έχουν όρια οι βρυκόλακες,δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, δρουν απροκάλυπτα και δεν υπολογίζουν τίποτα. Να παρέμβει το κράτος, λένε ορισμένοι…

Μα αυτοί είναι το κράτος, που να παρέμβουν; Στον εαυτό τους;

Το ζήτημα έχει μακριά τις ρίζες του και σίγουρα πολύ βαθιά. Δύσκολα ξεριζώνεται, πιο εύκολα όμως κόβεται για να ”ανθίσει” ένα καινούργιο.

Μπορεί να έχει άλλη όψη, άλλο χρώμα, αλλά ο ρόλος θα είναι πάντα ο ίδιος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα εργαλείο στα χέρια άσχετων και συγχρόνως επικίνδυνων ανθρώπων, που νομίζουν πως είναι το καράβι, που τους άφησε ο μπαμπάς τους και μπορούν να το πελαγοδρομούν κατά πως τους βολεύει και τους συμφέρει.

Το ακραίο είναι ότι το πιστεύουν κιόλιας. Γι αυτούς, τα πάντα τους ανήκουν και επειδη το παιχνίδι χρειάζεται και αλλους για να γίνει, θέλουν μόνο κομπάρσους για να νικάνε μόνο αυτοι.

Και οι πριν από του τωρινούς βρυκόλακες ίδιοι ήταν. Το μόνο που αλλάζει είναι η τεχνολογία. Τότε βλέπαμε ελάχιστα, εφταναν στα μάτια μας όσα βλέπαμε ζωντανά. Στον επόμενο που έρχεται, μπορούμε να δούμε μια εμπειρία, μια ”καλοσύνη” …εεε κάτι θα παιρνετε και εσεις!!!

Το πρόβλημα είναι δύσκολο,περίπλοκο και με τεράστια συμφέροντα.Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, αυτό είναι η μικρογραφία του κράτους,ακριβώς το ίδιο μα ακριβως το ίδιο.Όταν θα αλλάξει το κράτος θα αλλάξει και το ποδόσφαιρο.

Ο Μελισσανίδης, ο επόμενος χαλίφης, ειναι εμπειρος και γνώστης. Αν υπήρχε άλλος τρόπος εκτός της μετωπικής σύγκρουσης, είναι βέβαιο πως θα τον ακολουθούσε… Έλα όμως που δεν υπάρχει.

Δεν πρέπει καθόλου να μας απασχολεί ποιος θα επικρατήσει. Απλά θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Οσοι αγαπούν τα τρόπαια θα το απολαμβάνουν, αυτοί που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και την ιδέα, θα πονάνε, θα στεναχωριούνται και θα φωνάζουν.

Σε μια χώρα, που αυτός που σου καθαρίζει το βόθρο παίρνει περισσότερα από αυτόν που μαθαίνει γράμματα στο παιδί σου, τι να περιμένεις…