Αίσιο τέλος με τον 30χρονο

Έληξε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι το περιστατικό με τον νεαρό άνδρα που απειλούσε να ανατιναχτεί με χειροβομβίδα – που όπως υποστήριζε είχε στην τσέπη του – μπροστά στην είσοδο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Τον έβαλαν σε περιπολικό και ο νεαρός πήρε τον δρόμο για αστυνομικό τμήμα της πόλης, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν έφερε πάνω του χειροβομβίδα, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 09.00 όταν ο νεαρός άρχισε να φωνάζει στην πόρτα του Λευκού Πύργου ότι θα ανατιναχθεί. Πολύ γρήγορα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί που απομάκρυναν τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες από το σημείο.

Ο νεαρός άρχισε να φωνάζει πως θελει να ”καθαρίσει” το όνομά του, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει στις ώρες που ακολούθησαν σε ποια υπόθεση αναφέρεται.

Αρχικά φορούσε κουκούλα, την οποία κάποια στιγμή έβγαλε. Στο σημείο έφτασε ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας που προσπαθούσε να τον μεταπείσει και να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του.