Επαφή με το ποδόσφαιρο ; Ουδεμία!

Το πρόβλημα της βίας είναι ένα γενικότερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού και πραγματικά προκαλεί σοκ η ιδέα των συμβούλων του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Το… ηλεκτρονικό εισιτήριο!

Όπως γράφει το σημερινό “Πρώτο Θέμα”, ο Γιάννης Ανδριανός φέρνει νέο αθλητικό νόμο, τον οποίο θα δώσει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “ο Υπουργός θέλει να εκσυγχρονίσει τα ισχύοντα και να ανατρέψει  καταστάσεις προς όφελος του αθλητισμού, επανακαθορίζοντας τους ρόλους όλων όσοι συμμετέχουν σε οποιαδήποτε έκφανση και από οποιαδήποτε θέση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στο επίκεντρο θα βρεθεί και το ποδόσφαιρο, που πατάει-καλύπτεται από το αυτοδιοίκητο και οι πληροφορίες θέλουν το επιτελείο του υφυπουργού να έχει αγγίξει και τη διαιτησία και ειδικότερα τον τρόπο ορισμού των διαιτητών, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες”. Σύμφωνα με τους συμβούλου του Υπουργού, το πρόβλημα είναι οι ορισμοί των διαιτητών κι όχι η κατάρτιση των πινάκων και η αξιολόγηση των διαιτητών στους αγώνες, που σφυρίζουν!

Μία από τις… τομές, που θα φέρει ο νέος αθλητικός νόμος του Ανδριανού, είναι το ότι “θα καθιερωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο με αναγραφή του ΑΜΚΑ ή ακόμη και του αριθμού διαβατηρίου για τους ξένους υπηκόους”. Το πως θα καταπολεμήσει την βία και την αλητεία, το ηλεκτρονικό εισιτήριο (αυτό δηλαδή, που περνάει από τουρνικέ) μόνο ο Ανδριανός το ξέρει.

Το εκπληκτικό είναι ότι οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ειδικά αυτές που έχουν πολύ κόσμο, έχουν ήδη ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Κατά τ΄ άλλα, σύμφωνα με την διαρροή “θα μπει σε νέα βάση η δομή των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων, με αυστηρότερες προϋποθέσεις για την αναγνώρισή τους, όσο αφορά στις Ομοσπονδίες γενικότερα, το νομοσχέδιο θα ορίζει ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να κάνει έως και  δύο θητείες μόνο, καθώς στόχος είναι να απαλειφθούν φαινόμενα προέδρων που βρίσκονται επικεφαλής για δεκαετίες, με όσα προβλήματα αυτή η κατάσταση συνεπάγεται”. Αυτό το τελευταίο, σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, τουλάχιστο, έρχεται κόντρα στο αυτοδιοίκητο.

Μ΄αυτές τις φοβερές ιδέες, σκοπεύει να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Ανδριανός, τα προβληματα του αθλητισμού…