Κανονική κατασκοπεία στη Σάλκε!

Μια υπόθεση κανονικής… κατασκοπείας απασχολεί από χθες την γερμανική ποδοσφαιρική επικαιρότητα!

Για την ακρίβεια, ήταν μία δήλωση του Κλάους Άλοφς, του τεχνικού διευθυντή της Βόλφσμπουργκ, που σήκωσε θύελλα συζητήσεων.

Στο παιχνίδι Σάλκε – Βόλφσμπουργκ οι γηπεδούχοι άλλαξαν σύστημα κι έπαιξαν για πρώτη φορά με πέντε παίκτες στην άμυνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν αιφνιδιάστηκαν. “Η παρακολούθησή μας δεν σταματά την Τετάρτη” είπε ο Άλοφς, όταν ρωτήθηκε πως η ομάδα του ήταν προετοιμασμένη για την αλλαγή συστήματος στη Σάλκε.

Κι αυτό γιατί την πεντάδα στην άμυνα, η Σάλκε και ο προπονητής της, Ντι Ματέο, την δοκίμασε στις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, οι οποίες ήταν κλειστές.

Όταν η προπόνηση της Σάλκε είναι κλειστή, οι σεκιούριτι της ομάδας αποκλείει την πρόσβαση και ελέγχει κάθε φορά, αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δικαίωμα εισόδου στην εγκατάσταση. Σε έναν διπλανό λόφο, αλλά κι σ΄ ένα κοντινό ξενοδοχείο, ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να δεί κανείς ένα σημείο του προπονητικού της Σάλκε.

Ο γερμανικός τύπος εικάζει ότι κάποιος από τους σκάουτερ της Βόλφσμπουργκ παρακολούθησε με κάποιο τρόπο τις δύο τελευταίες προπονήσεις της Σάλκε και πήρε είδηση το νέο σύστημα του Ντι Ματέο. Οι παρατηρητικοί, μάλιστα, επισήμαναν ότι η Βόλφσμπουργκ έχει αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της τα ονόματα και τις φωτογραφίες των σκάουτερ της!

Όταν το θέμα πήρε έκταση, η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε να το μαζέψει.

“Μια ομάδα μπορεί να παίξει πολλά συστήματα. Είχαμε κι αυτό με την πεντάδα στην άμυνα στο μυαλό μας. Όπως και άλλα συστήματα” δήλωσε ο Κλάους Άλοφς…

Για την ιστορία, όλα αυτά δεν είχαν αντίκρυσμα. Η Σάλκε κέρδισε με 3-2…