«Διακοπή μέχρι να βρεθούν λύσεις»

Την άποψη πως είναι καλύτερο να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι να δοθούν λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου μίλησε ακόμη για την κόντρα του Μελισσανίδη με τον Μαρινάκη, αλλά και τις σκέψεις του για να αγοράσει την Λάρισα . Αναλυτικά η συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Για το σημερινό Δ.Σ. και το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Λίγκας:

«Το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσω από τη διοίκηση της Νίκης Βόλου. Για εμένα το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα είναι πρόεδρος. Το θέμα είναι το ποδόσφαιρο. Γιατί φτάσαμε εδώ και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Αυτό πρέπει να απασχολήσει τον συνεταιρισμό, ο οποίος έχει αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο κ. Αγραφιώτης θα μπορούσε να κάνει πράγματα, έκανε κάποια λάθη και τώρα χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας, τις σχέσεις ανά μεταξύ μας, τις σχέσεις μας με την ΕΠΟ και με την Πολιτεία. Η επόμενη Συνεδρίαση θα πρέπει να είναι γόνιμη και παραγωγική. Το λιγότερο είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος».

Για το αν θα στηρίξει τελικά την υποψηφιότητα Μποροβήλου:

«Δεν μπαίνω σε καμία λογική ψηφοφορίας. Όποιος έχει θέσεις, παρελθόν και εγγυάται ένα καλό μέλλον, θα τον στηρίξω. Δεν είναι θέμα η ψηφοφορία. Το θέμα είναι ποιο είναι το βιογραφικό του στο χώρο του ποδόσφαιρο. Σωστά αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ενστάσεις… Είναι σημαντικό αυτό το πράγμα. Αυτή τη στιγμή βλέπετε ότι το ελληνικό νοσεί. Άνευ της συνδρομής του συνδρομητικού καναλιού, δεν έχουμε κανένα μέλλον. Συνάδελφοί μας κατηγορούνται για αγώνες που είναι ύποπτοι. Όταν εμείς δεν βάζουμε ένα τέλος και μία τελεία, πώς θα συζητήσουμε σοβαρά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τη μικρή εμπειρία που έχω είναι πως κανέναν δεν τον ενδιαφέρει το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αύριο το πρωί η Nova πει ότι είμαστε αναξιόπιστοι και το προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό, σας μειώνω κατά 30% τα έσοδά σας, πείτε μου ποια ομάδα θα συνεχίσει πέρα από τις μεγάλες ομάδες. Καμία! Δεν έχουμε καμία ελπίδα να προχωρήσουμε χωρίς τις χορηγικές συμφωνίες. Ποιος είναι ο ρόλος μας σε αυτό τον συνεταιρισμό. Αυτό βλέπω εγώ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αναβάλαμε μία αγωνιστική, τι άλλαξε μέσα σε αυτό το διάστημα, και η προηγουμένη απόφαση να πάμε σε μία 100% αγωνιστική. Ο κόσμος θα έρθει και θα γεμίσει τα γήπεδά μας; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο».

Για το αν θα ήταν καλύτερο να διακοπεί το πρωτάθλημα:

«Ναι, βέβαια. Καλύτερα. Σε βάθος χρόνου βλέπεται ότι το ποδόσφαιρο είναι σε μία πτωτική πορεία. Δεν ξέρω αν το θέλουν και άλλοι αυτό. Είτε είναι ΜΜΕ, δημοσιογράφοι ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν καθορίσουμε τους όρους και τους κανόνες, πώς θα έρθουμε σε μία τέτοια συζήτηση. Από μία τέτοια βάση πρέπει να έρθουμε όλοι σε επικοινωνία. Οι σύλλογοι συμμετέχουν σε έναν συνεταιρισμό. Όλοι μαζί πρέπει να αναδείξουμε τα καλά μας στοιχεία και μετά να δούμε μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο πάτος του πηγαδιού έχει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν. Αν χειριζόμαστε ένα προϊόν που δεν είναι τίποτα, τότε τι θα το κάνουμε».

Για τη στάση του προέδρου της Λίγκας, κ. Αγραφιώτη

«Ο κ. Αγραφιώτης λειτούργησε σαν γραμματοκομιστής. Γυρνούσε από γραφείο σε αγραφείο αντί να συγκαλέσε έκτακτο Δ.Σ.».

Για την κόντρα των κ.κ. Μαρινάκη και Μελισσανίδη

«Καταρχήν επηρεάζεται το ποδόσφαιρο. Κατά την προσωπική μου άποψη έγινε μία επίθεση αναίτια κατά του κ. Μελισσανίδη, ο οποίος δεν συμμετέχει στα πράγματα της Λίγκας. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και δημιούργησαν και άλλα ερωτηματικά πέρα των όσων κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Ο κ. Μελισσανίδης δεν προκάλεσε καμία σύγκρουση. Μπορεί να έχω μία καλή σχέση μαζί του, όμως σε χρόνο που ήταν ανύποπτος ο κ. Μαρινάκης φορτίζει το κλίμα. Κατονομάζει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βάλει στην ίδια κατάσταση και τις άλλες ομάδες.

Θα γίνουν πολλοί διαχωρισμοί και θα υπάρξουν πολλές αντεγκλήσεις. Ο κ. Μαρινάκης υποκατέστησε τις διωκτικές αρχές. Είναι κάτι παράλογο για εμένα. Πώς είναι δυνατόν ο εν λόγω επιχειρηματίας να γνωρίζει το πόρισμα και το συμπέρασμα αυτής της προανάκρισης. Αν εγώ αύριο βγω και πω ότι εσείς είστε κατηγορούμενος για κάτι, έχοντας στο μυαλό μου κάτι άλλο, τι θα πείτε. Από τη στιγμή που βγαίνει ο κ. Μαρινάκης και κάνει τις συγκεκριμένες καταγγελίες, αυτό είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ποιος είναι κατηγορούμενος. Δεν είπα ποτέ ότι είναι στημένος κάποιος αγώνας, εγώ είπα να διερευνηθεί και να δούμε αν εκείνοι που καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι είναι κατηγορούμενοι ή όχι. Αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μελισσανίδης είναι κατηγορούμενος, τότε θα αποβληθεί από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία γενικότερα».

Για τη Λάρισα: 

«Πήρα τηλέφωνο τον κ. Πλεξίδα και του ζήτησα να συναντηθούμε. Παρότι του τηλεφώνησα πάρα πολλές φορές, δεν μου απάντησε ποτέ».