Ο ΠΑΟΚ, η ΟΥΕΦΑ κι η… δωροδοκία

H ΟΥΕΦΑ όρισε Αυστριακό διαιτητή, τον Ρόμπερτ Ζέρκενχόφερ, στον αγώνα της Πέμπτης με την Ντιναμό Μινσκ και στους  παλιότερους, αυτό ξυπνά μνήμες…

Αυστριακός ήταν ο διαιτητής στην επιστροφή του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την τιμωρία του για τα επεισόδια με την ΠΑΡΙ ΣΖ το 1992.

Στην επιστροφή του στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε την Σπάρτακ Τρνάβα από την Σλοβακία, τον Αύγουστο του 1997, σε ένα ιστορικό παιχνίδι, το οποίο έγινε 0-3, αλλά ο ΠΑΟΚ το γύρισε σε 5-3 και μάλιστα με 10 παίκτες από νωρίς, λόγω αποβολής του Μαραγκού.

Σ΄ εκείνο το παιχνίδι, είχε σφυρίξει ο Αυστριακός Φριτς Στούχλικ, και με την επιστροφή του στην Αυστρία, ο ΠΑΟΚ πήρε μία κλήση από την ΟΥΕΦΑ.

Ο διαιτητής ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να του κάνει κάποιο δώρο στο περιθώριο του αγώνα και η ΟΥΕΦΑ κάλεσε τον ΠΑΟΚ για εξηγήσεις, για να διαπιστώσει αν υπήρχε προσπάθεια δωροδοκίας.

Εκείνη την εποχή, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, που είχε καταφέρει, είναι η αλήθεια, να φέρει έναν άλλο άνεμο στον ΠΑΟΚ, σ΄ αυτό το πόστο.

Με καλή διάθεση και προσπάθεια καλής φιλοξενίας, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει κάποια αναμνηστικά δώρα στους διαιτητές, όχι μεγάλης αξίας. Αυτή η κίνηση παρεξηγήθηκε και ενημερώθηκε η ΟΥΕΦΑ, η οποία μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς κατάλαβε ότι δεν υπήρχε απόπειρα δωροδοκίας…