Το… ινδικό όνειρο του Κόκε

Ο Σέρχιο Κόκε παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «sportsrediscovered», στην οποία μίλησε για το ινδικό πρωτάθλημα, τον κόσμο και γενικά για την εμπειρία της Ινδίας. Αναλυτικά:

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το ινδικό πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ καλή η εμπειρία μέχρι τώρα. Αυτό που μου αρέσει στο ινδικό πρωτάθλημα είναι ότι έχει δώσει σε παίκτες μια νέα ευκαιρία να αποδείξουν πράγματα στους εαυτούς τους».

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο των Ινδών ποδοσφαιριστών;
«Αναπτύσσονται συνεχώς από τότε που προπονούνται για το ινδικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία γι’ αυτούς, γιατί παίζουν με διεθνείς παίκτες, που έχουν αγωνιστεί και σε άλλες χώρες. Μπορούν να κερδίσουν εμπειρίες μέσα από αυτή τη διαδικασία»

Πόσο έχεις προσαρμοστεί με τους Ινδούς σταρ; Πως διαχειρίστηκες το πρόβλημα της γλώσσας;
«Στην ομάδα όλοι νιώθουμε πολύ άνετα μεταξύ μας. Έχουμε πολλούς παίκτες από διαφορετικές εθνικότητες, κάποιοι δεν μιλούν αγγλικά, αλλά μένοντας μαζί τόσο καιρό, έχουμε βρει τη δική μας γλώσσα για να συνεννοούμαστε. Επικοινωνώ πολύ εύκολα με όλους»

Μίλησέ μας για την ομάδα σου
«Η ομάδα αποτελείται από ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών. Αν υπάρχει σωστή στρατηγική, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής το ταξίδι μας είναι γεμάτο και νομίζω ότι παίζουμε καλά».

Είσαι ένας από τους πιο καλούς παίκτες του πρωταθλήματος. Σου προκαλεί πίεση αυτό;
«Πίεση όχι, απλά πρέπει να δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το να είμαι βασικός παίκτης σημαίνει ότι πολλά νέα παιδιά θέλουν την υποστήριξή μας. Αυτό προσθέτει ευθύνη. Παίζοντας, θέλω να εκπληρώνω τις προσδοκίες που υπάρχουν για μένα».

Πόσο όμορφο ήταν να σκοράρεις και να βοηθήσεις την ομάδα σου στην πρώτη νίκη της; Ποια η σχέση του με τον κόσμο;
«Οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί. Το γήπεδο είναι συνέχεια γεμάτο. Είναι υπέροχο για έναν παίκτη να παίζει μπροστά σε τόσους φιλάθλους, που εκφράζουν την πίστη τους στην ομάδα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους οπαδούς και το ότι σκόραρα δεν θα μπορούσε να με κάνει πιο χαρούμενο».

Τι θα ήθελες να στείλεις ως μήνυμα στους νέους ποδοσφαιριστές στην Ινδία;
«Να προπονούνται σκληρά, να παίζουν δυνατά και πάντα να ακολουθούν τα όνειρά τους»