Όταν… οργίαζε ο «Πέτζα»!

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή τον σημερινό αγώνα με τον Ζιέλονα Γκόρα έκανε μία… αναδρομή στο παρελθόν και θυμήθηκε την πρώτη και μοναδική έως τώρα φορά που ο Δικέφαλος αντιμετώπισε ομάδα της Πολωνίας εκτός έδρας. Τι μένει από εκείνο τον αγώνα; Μα φυσικά ο μεγάλη εμφάνιση του Πέτζα Στογιάκοβιτς…

Αναλυτικά

“O αποψινός αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Zielona Gora είναι μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στην Πολωνία! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται την Πολωνία μετά από 19 χρόνια, αφού το μοναδικό παιχνίδι της ομάδας στην ίδια χώρα είχε διεξαχθεί την σεζόν 1995-96.

Στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου εκείνης της σεζόν και στο δρόμο για τον τελικό της Vitoria, ο ΠΑΟΚ είxε αντιμετωπίζει την Nobiles Wloclawek, την οποία είχε συντρίψει και στα δύο παιχνίδια. Ο αγώνας της Πολωνίας είχε διεξαχθεί στο Wloclawek και ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 112-57 με τον Stojakovic να πραγματοποιεί μία τρομερή εμφάνιση και να προλαβαίνει να πετύχει 37 πόντους αν και αγωνίστηκε μόλις 20 λεπτά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε εκείνο τον αγώνα, υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που είχαν ταξιδέψει από την Θεσσαλονίκη για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα, ενώ η ομάδα από το Wloclawek συνεχίζει να αγωνίζεται και σήμερα στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας, αλλά με την ονομασία Anwil Wloclawek.

Με τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι είχαν αγωνιστεί οι: Νικολαΐδης 10 (1), Μπουντούρης 3 , Πρέλεβιτς 13 (1), Stojakovic 37 (5/5), Μπαλογιάννης 6 (1)), Χρήστου 6, Τσέκος 2, Garrett 12, Ρεντζιάς 15 και Γιαννούλης 8”.

Οι φωτογραφίες είναι από την εφημερίδα «ΠΑΟΚΤΣΗΣ» εκείνης της εποχής…