Αντίδραση Φίνος Φιλμ για «Σπορ του Βορρά» και Σούπερ Λίγκα!

Απίστευτο! Το εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο των σημερινών «Σπορ του Βορρά» που παρομοίασε τις εξελίξεις στην Σούπερ Λίγκα με τις ταινίες της Φίνος Φιλμ και τις ανεπανάληπτες κωμωδίες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, προκάλεσε την αντίδραση και της ίδιας τη Φίνος Φιλμ!

Ακόμη κι αυτή, με επιστολή που συνέταξε, αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση!!!

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Φίνος Φιλμ :

“Εχθές 24-11-2014-, η εφημερίδα «Τα Σπορ του Βορρά» χρησιμοποίησε το όνομα και το θρυλικό σημα της εταιρίας Finos Film, θέλοντας έτσι να σατιρίσει και να καυτηριάσει τα δρώμενα στο ελληνικό πδόσφαιρο, παρομοιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με «κωμωδία της Finos Film». Είμαστε σίγουροι πως αυτό έγινε με καλοπροαίρετη διάθεση και με σεβασμό προς την εταιρία της οποίας το σήμα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου και κατ΄επέκταση της ελληνικής κωμωδίας.

Οι κωμωδίες της Finos Film έχουν καταγραφεί στη λαίκή συνείδηση ως «αθάνατες» και αποτελούν εθνικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Είναι προφανές πως το όνομα και το σήμα της εταιρίας μας χρησιμοποίήθηκε, γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, στην προσπάθειά  να καυτηριαστούν με εμφατικό, πρωτότυπο και χιουμοριστικό τρόπο τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιτρέψτε μας όμως ένα σχόλιο-με ανάμεικτη αίσθηση χιούμορ και πίκρας- που έχει να κάνει συνολικά με τον παραλληλισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου με κωμωδία της Finos Film.  Μάλλον η Finos Film αδικείται με αυτήν τη σύγκριση, καθώς οι κωμωδίες της χαρακτηρίζονται από την αρτιότητα των παραγωγών, τον επαγγελματισμό και το μεράκι του ίδιου του Φιλοποίμενα Φίνου, των «ιερών τεράτων» της υποκριτικής τέχνης, (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοσυνθέτες κ.α) μέχρι τον τελευταίο φροντιστή.

Όλοι οι συντελεστές συγκροτούσαν μία «εθνική ομάδα», γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν πίσω τους κι εθνική κληρονομιά. Είναι περιττό πιστεύουμε να κάνουμε σύγκριση με το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο επισκιάζεται από τις διενέξεις και αλληλοκατηγορίες διοικούντων της διοργανώτριας αρχής και ομάδων, επικοινωνιακό πόλεμο, ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι και –το χειρότερο όλων- από συνεχείς ξυλοδαρμούς και βιαιοπραγίες. Βλέπετε στις κωμωδίες της Finos Film, ακόμα και το «ξύλο» έβγαινε…απ΄τον παράδεισο.

Υ.Γ  Ελπίζουμε κάποια μέρα ο παραλληλισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη Finos Film να γίνεται μόνο επειδή και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε να κάνουμε με υγιή και αξεπέραστα πρότυπα ευπρεπούς μαζικής ψυχαγωγίας”

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

sportuvora