Η κατάθεση του σχεδίου νόμου, που κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, διαφόρων ειδών αντιδράσεις.
Το σχέδιο νόμου έχει περίπου 180 σελίδες, και υπάρχουν πολλοί που… θίγονται από τα όσα εμπεριέχονται, υπάρχουν πολλά που είναι ανεδαφικά και έχει αποδειχτεί πως δεν λύνουν προβλήματα, απλά οδηγούν στην σπατάλη χρημάτων (τι προβλήματα να λύσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο;), ενώ μεγάλο θέμα θα προκύψει με την ΕΠΟ και σ΄ αυτό ο Ανδριανός θα αναγκαστεί να κάνει πίσω.
Στο νομοσχέδιο προβλέπονται πράγματα που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο, το οποίο παρά την τραγελαφική διοίκηση της Ομοσπονδίας, ΚΑΛΩΣ υπάρχει, καθώς υπό διαφορετικές συνθήκες, το ποδόσφαιρο θα ήταν υπό τον έλεγχο ανθρώπων που δεν έχουν καμιά σχέση μ΄ αυτό.
Στο νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ο Ανδριανός προσπαθεί να επιβάλει πράγματα σε ότι αφορά την εκλογή της διοίκησης της ΕΠΟ, να περιορίσει την θητεία της διοίκησης σε δύο τετραετίες, και προσπαθεί να καθορίσει την σύνθεση της ΚΕΔ.
Αυτά δεν επιτρέπονται από την ΦΙΦΑ, καθώς συνιστούν κρατική παρέμβαση και ξεκάθαρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου, οπότε η διαδικασία είναι γνωστή. Η ΕΠΟ θα ενημερώσει την ΦΙΦΑ κι αυτή με τη σειρά της θα ανακοινώσει τον αποκλεισμό όλων των ομάδων μας (εθνικών και μη) από τις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι να πάρει πίσω η κυβέρνηση ότι παραβιάζει το αυτοδιοίκητο.
Ο Ανδριανός προσπαθεί να επιβάλει την εκλογή της διοίκησης της ΕΠΟ από τη βάση των ομάδων κι όχι από τις Ενώσεις, έτσι ώστε να μην ελέγχονται οι εκλογές, κάτι που έχει ζητήσει σε ανύποπτο χρόνο και ο ΠΑΟΚ.
Αυτά που ζητά με το νέο νομοσχέδιο δεν είναι άσχημα, δεν μπορούν ωστόσο να περάσουν ως νομοθετική πράξη. Μπορούν να περάσουν, μόνο ως ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της ίδιας της ΕΠΟ.
Ίσως, ο Ανδριανός έχει τον τρόπο να πιέσει την Ομοσπονδία σ΄ αυτή την κατεύθυνση.
Το βέβαιο είναι πως αυτή η ιστορία, θα έχει… σκληρό ροκ!