Οι παίκτες πληρώνουν τους οπαδούς!

Την απόφασή τους να χρηματοδοτήσουν την επόμενη εκτός έδρας μετακίνηση των οπαδών τους, ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές της RB Λειψίας, της ομάδας, που τόσο θόρυβο έχει προκαλέσει στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Η εισβολή του ιδιοκτήτη της Red Bull, ο οποίος προσπαθεί να φτιάξει μια fast food ομάδα στη Λειψία και να την ανεβάσει στην Μπουντεσλίγκα ξοδεύοντας απλά πολλά χρήματα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στους οπαδούς, αλλά και σε επίπεδο διοικήσεων στην Μπουντεσλίγκα, που θεωρούν οι πρακτικές της Red Bull σκοτώνουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα στη Γερμανία.

Οι παίκτες της ομάδας της Λειψίας, λοιπόν, δια στόματος του αρχηγού τους, Ντάνιελ Φραμ, έκαναν γνωστό ότι θα πληρώσουν τα έξοδα για τους 1.500 οπαδούς (όσα και τα εισιτήρια που δικαιούται η Λειψία) που θα ταξιδέψουν στο Ζάντχάουζεν για το παιχνίδι της Κυριακής.

“Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας αναλαμβάνουν τα κόστη για τις μετακινήσεις τους εκτός έδρας, προκειμένου να μας παρέχουν υποστήριξη, κάθε βδομάδα κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για μας, γι΄ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για να τους ευχαριστήσουμε”, είπε ο αρχηγός της ομάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, οι ενδιαφερόμενοι οπαδοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την εκδρομή στο Ζάντχάουζεν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, και τα έξοδα της μετακίνησης, θα καλυφθούν από το ταμείο των παικτών.