Η ΦΙΜΠΑ απέβαλε την Ιαπωνία!

H ΦΙΜΠΑ ανακοίνωσε χθες τον αποβολή της Ιαπωνίας από όλες τις διοργανώσεις της, μέχρι νεωτέρας! Αυτό σημαίνει ότι οι Ιάπωνες δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της ΦΙΜΠΑ, αλλά και της ΦΙΜΠΑ Ασίας, μέχρι να αρθεί η ποινή τους…

Όπως ανακοίνωσε η ΦΙΜΠΑ, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής στην Ελβετία, η Ιαπωνία δεν έκανε αυτά, που έπρεπε ως τα τέλη Οκτωβρίου, που έληγε η προθεσμία που της δόθηκε κι έτσι αποβάλεται από τους κόλπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΦΙΜΠΑ, η Ιαπωνία παραβίασε τις διατάξεις της ΦΙΜΠΑ τόσο σε ότι αφορά τις δομές της Ομοσπονδίας της, όσο και σε ότι αφορά τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων. Στη χώρα διεξάγονται δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα και η ΦΙΜΠΑ έχει ζητήσει την ενοποίησή τους, κάτι που δεν έγινε..

Επίσης, η ΦΙΜΠΑ προσάπτει στην Ιαπωνική Ομοσπονδία, έλλειψη σαφούς πλάνου ανάπτυξης του αθλήματος, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

“Φτάσαμε σε ένα σημείο, που η κατάσταση πάει να γίνει μη αναστρέψιμη. Μετά από τόσα χρόνια προειδοποιήσεων, οι Ιαπωνες δεν έχουν κάνει τίποτα. Είναι, λοιπόν, η ώρα να κάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές στις δομές της Ομοσπονδίας τους και στις εσωτερικές τους διοργανώσεις”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ, Γερμανός Πάτρικ Μπάουμαν.