Νέα απεργία στον Αγγελιοφόρο

Στα… τάρταρα οδηγεί τον Αγγελιοφόρο η ιδιοκτησία του, στην οποία πρωτεύοντα ρόλο, παίζει ο βιομήχανος Αλέξανδρος Μπακατσέλος, πεθερός του Ευαγγελου Βενιζέλου.

Τα προβλήματα στην εφημερίδα είναι μεγάλα καθώς οι εργαζόμενοι είναι 4 μήνες απλήρωτοι και η ΕΣΗΕΜΘ κήρυξε νέα απεργία. Αφού έληξε η χθεσινή απεργία των δημοσιογράφων, που ήταν στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ, η Ένωση Συντακτών κήρυξε απεργια στον Αγγελιοφόρο μέχρι τις 8πμ του Σαββάτου, κάτι που σημαίνει ότι και τις επόμενες μέρες δεν θα υπάρχει Αγγελιοφόρος στα περίπτερα.

Εκτός των άλλων, το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους που είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ιδιοκτησία της εφημερίδας να τους βάλει σε καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης, και η επιχείρηση είναι πλέον υποχρεωμένη να τους επαναφέρει την πενθήμερη εργασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ :

Τέσσερις μήνες είναι πλέον απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr. Η πίστωση χρόνου που ζήτησε (και πήρε) η εργοδοσία για να καταβάλει δεδουλευμένα που οφείλει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της, καθώς επίσης και να παρουσιάσει τις προτάσεις της, αξιοποιήθηκε εντέλει για να προετοιμαστούν απειλές για κλείσιμο της εφημερίδας χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων, αν 45 εργαζόμενοι δεν αποχωρήσουν «εθελουσίως», αποδεχόμενοι μάλιστα να αποζημιωθούν σε βάθος πενταετίας. Συνεχίζει παράλληλα να μην καταβάλλει τα μικροποσά που υποσχέθηκε να πληρώνει «έναντι» οφειλών στους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως καταβάλλουν στην επιχείρηση την εργασία τους.

Για τους λόγους αυτούς δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό απεργούν από τις 08:00 της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου ως τις 08:00 του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου διεκδικώντας από την ΕΒΕ ΑΕ:

  • Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
  • Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
  • Να εγκαταλείψει κάθε είδους ελαστική σχέση εργασίας.