«Η χρυσή μπάλα καταστρέφει το ποδόσφαιρο!»

«Τέτοιου είδους βραβεία δεν κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο. Είναι καταστροφή…», είπε αρχικά ο Ζοζέ Μουρίνιο όταν ρωτήθηκε για το βραβείο της χρυσής μπάλας που έχει διχάσει από τώρα την υφήλιο, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι κόντρες μεταξύ Μέσι και Ρονάλντο.

«Μοιάζει σαν να ψάχνουμε αστέρες. Σαν να υποστηρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο σημαντικοί από κάποιους άλλους»,δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι, που υποστήριξε ότι ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» αναδεικνύεται χάρη στην ομάδα του: «Δεν είναι ατομικό. Είναι το αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάνει μια ομάδα. Αν όμως το καταλαβαίνουν αυτό οι νικητές του βραβείου, τότε έχει καλώς».
Στη συνέχεια τόνισε ότι οι παίκτες της Τσέλσι δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους βραβεία: «Οι παίκτες μου δεν ανησυχούν για τέτοια βραβεία. Ούτε έχουν κάποια εμμονή. Άλλωστε δεν είναι στη φιλοσοφία του συλλόγου μας. Ξέρω ότι παίκτες όπως ο Φάμπρεγκας και ο Αζάρ δεν το σκέφτονται καθόλου. Τους ενδιαφέρει μόνο η ομάδα. Το να αποδίδουμε καλά και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια μας».