«Άρης, όπως ο Ολυμπιακός»

«Σήμερα έπαιξε μια αυτοκρατορία μέσα και έξω από τα γήπεδα εναντίον ρομαντικών νομάδων». Αυτή η δήλωση του Μάκη Δενδρινού, μετά το παιχνίδι Πανιώνιος – Άρης 80-83, τη σεζόν 1986-87 έμεινε στην ιστορία και βάφτισε μια πάντα “αυτοκράτορα” τον Άρη…

Βέβαια, ο προπονητής του Πανιωνίου, τότε, να… ξεφωνίσει ήθελε, καθώς το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό και στη Νέα Σμύρνη ένιωσαν ότι η ομάδα τους αδικήθηκε.

Εκείνο το παιχνίδι, το θυμήθηκε σήμερα ο Μάκης Δενδρινός, μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”!

“Μας έμεινε η πίκρα ότι είχαμε αδικηθεί εκείνη τη μέρα. Ο Άρης πάντα δυσκολεύονταν στη Νέα Σμύρνη. Εκείνη την εποχή, ο Άρης ήταν όπως ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο σήμερα. Δεν μιλάω για σφαγές. Είχε την αλαζονεία του ισχυρού, ήθελε να γίνεται πάντα αυτό που θέλει αυτός. Σε όλα τα επίπεδα. Το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα και πανίσχυρη, αλλά ήθελε πάντα να γίνεται το δικό του” είπε ο τότε προπονητής του Πανιωνίου, που έδωσε και παράδειγμα.

“Για να καταλάβετε, μία σεζόν πήγε ο Πανιώνιος στους τελικούς του πρωταθλήματος, ο τίτλος κρίνονταν στις 3 νίκες κι εμείς χάναμε ήδη 2-0 απο την κανονική περίοδο. Θα γίνονταν ένα ματς στο Παλέ, θα το χάναμε και τελείωνε το πρωτάθλημα. Επειδή, όμως, ο Άρης είχε κλείσει για την Τετάρτη του Πάσχα ένα φιλικό με ξένη ομάδα να γιορτάσει το πρωτάθλημα, που ακόμα δεν είχε πάρει, η ΕΟΚ μας έβαλε να παίξουμε στο Παλέ την Δευτέρα του Πάσχα! Ήρθαμε να παίξουμε και δεν είχαμε χωνέψει ακόμα το φαγητό!”, είπε ο Δενδρινός!

Όσο για την επίμαχη δήλωση για τον… αυτοκράτορα;

“Αυτό που είπα δεν άρεσε τότε σ΄ αυτούς που έκαναν κουμάντο στον Άρη και μου έκαναν μήνυση για να με τρέχουν στα δικαστήρια. Δεν την έκαναν οι ίδιοι την μήνυση, βέβαια, άλλον έβαλαν να την κάνει. Πήγαινα στα δικαστήρια, αυτοί δεν ήρθαν ποτέ, απλά για να με ταλαιπωρήσουν την έκαναν” είπε.