Μεταγραφικά : O Μπόρχες και οι… άλλοι

O Σέλσο Μπόρχες είναι ένα από τα ονόματα, που κυκλοφόρησαν τελευταία, ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ. Βέβαια, η προϊστορία δείχνει ότι ονόματα που κυκλοφόρησαν μαζικά παραμονές μεταγραφικής περιόδου, στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς μεταγραφικοί στόχοι (κι αυτό το κρατάμε), αλλά το σίγουρο είναι πως η μεταγραφολογία στον ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς οι μεταγραφικές συζητήσεις, άρχισαν να πυκνώνουν.

Έστω κι αν ο Ιανουάριος είναι πάντα δύσκολος γιατί οι ελεύθεροι παίκτες είναι ελάχιστοι, αυτοί που είναι με συμβόλαια αλλά διαθέσιμοι, είναι αυτοί που δεν παίζουν στις ομάδες, που ανήκουν, ενώ αυτοί που είναι πραγματικά καλοί και είναι στόχοι, είναι ακριβοί…

Τέτοια περίοδο, χρειάζεται και λίγο τύχη και τάιμινγκ, ο ΠΑΟΚ πάντως έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία του και ο Βρύζας φέρεται να έχει προχωρήσει κάποιες περιπτώσεις. Καμία, πάντως, δεν φαίνεται να είναι σε επίπεδο συμφωνίας, η πιο κοντινή φέρεται να είναι ένα βήμα πριν.

Ο ΠΑΟΚ έχει εντοπίσει κάποιους στόχους στις θέσεις που ψάχνεται, είναι στη φάση διαπραγματεύσεων και ταυτόχρονα αναμονής. “Σε κάθε θέση που θέλουμε παίκτη, έχουμε αρκετούς υπόψιν, υπάρχουν επαφές, τα μέτωπα είναι πολλά” λένε στην Τούμπα αυτές τις μέρες.

Οι περιπτώσεις παικτών που θα αποκτηθούν θα προχωρήσουν προς το τέλος του Δεκεμβρίου, αλλά και μέσα στον Ιανουάριο. Όση προεργασία και να κάνει κανείς, οι περισσότεροι παίκτες αυτή την εποχή ανήκουν σε ομάδες, και οι περιπτώσεις είναι σύνθετες.

Αξίζει να σημειωθεί κι αυτό δεν το κρύβουν στον ΠΑΟΚ, πως στα μεταγραφικά υπάρχει και περίπτωση να αλλάξει κάπως ο σχεδιασμός και η στόχευση. Αν ο ΠΑΟΚ τελειώσει τον πρώτο γύρο πρώτος, και όντας μέσα σε όλους τους στόχους του, και Ευρώπη και Κύπελλο, το έργο μάλλον θα παιχτεί αλλιώς. Σε μία – δύο περιπτώσεις, μπορεί να ξεφύγουν λίγο τα ποσά. Επ΄ αυτού, έχει γίνει συζήτηση με τον Σαββίδη.

Όπως και να ΄χει,, οι μεταγραφές θα χρειαστούν λίγο υπομονή και δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι πολύ σύντομα.

Σε ότι αφορά τον Παπαγιαννόπουλο, που θα είναι ο πρώτος που θα υπογράψει, δεν θα πρέπει να θεωρείται μεταγραφή πρώτης γραμμής σε καμιά περίπτωση. Παρά την διαφαινόμενη απόκτησή του, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να επιμένει στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.