Τι συμβαίνει με το άθλημα του Κρίκετ και πόσο ακίνδυνο είναι τελικά; Μετά τον θάνατο του Αυστραλού, Φίλιπ Χιούζ, πριν από λίγες μέρες, χθες πέθανε ένας διαιτητής του Κρίκετ στη διάρκεια αγώνα στο Ισραήλ!
Το παιχνίδι γίνονταν στην πόλη Άσντοντ και ο 58χρονος Χιλέλ Όσκαρ, δέχτηκε το μπαλάκι στο στήθος, με αποτέλεσμα να πάθει έμφραγμα και να χάσει τη ζωή του.
Διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροι δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Το τραγικό είναι πως ο 58χρονος διαιτητής ζήτησε ο ίδιος να παίξει σ΄αυτο το παιχνίδι, διότι επρόκειτο να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και να τιμηθεί η μνήμη του Αυστραλου, Φίλιπ Χιούζ!
“Μου είπε ότι ηθελε να συμμετάσχει για τον λόγο αυτό, θα έβγαζε φωτογραφίες και θα τις ανέβαζε στο facebook και στο twitter. Αντί γι΄ αυτό, πήρα την είδηση για τον θανάσιμο τραυματισμό του” δήλωσε στις εφημερίδες η σύζυγός του.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κρίκετ του Ισραήλ, ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα, η μπάλα χτύπησε κάπου, άλλαξε πορεία, και χτύπησε με μεγάλη δύναμη τον διαιτητή στο στήθος…
Η μπάλα του Κρίκετ είναι φτιαγμένη από σκληρό δέρμα με ραφές στην περίμετρο κι έχει περιφέρεια 23 εκ. Η σκληρότητα της μπάλας, η οποία μπορεί να κυλιστεί με ταχύτητα άνω των 140 χλμ. την ώρα, απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των ροπαλοφόρων και για αυτό το λόγο φορούν προστατευτική ενδυμασία που αποτελείται από κράνος, γάντια, περιωλένια, περικνημίδες κι ένα κουτί μέσα στο παντελόνι για την προστασία των γεννητικών οργάνων…
Το Κρίκετ στην Ελλάδα “καλλιεργείται” στην Κέρκυρα, όπου είναι και η έδρα της Ομοσπονδίας.