«Κέρδισαν οι… ποιότητες του ΠΑΟΚ»

Ο Μάνουελ Ρόκα δεν κατάφερε να γευτεί μια επιτυχία στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Πανθρακικού, αλλά έμεινε ευχαριστημένος μ΄ αυτό που είδε και την απόδοση της ομάδας. Όπως άφησε να εννοηθεί άλλωστε, ο Ισπανός πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε μόνο λόγω της ατομικής ποιότητας που έχει…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Πανθρακικού :

Για το παιχνίδι : “Ήρθαμε για να κερδίσουμε, πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, τραβήξαμε λίγο τις τις συνεργασίες μεταξύ των παικτών, να παίξουμε από τις πλευρές, η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια, γύρω στο 60′ είχαμε το 1-2 και ελέγχαμε το παιχνίδι, χωρίς να κινδυνεύουμε. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ψηλά, επειδή έχει κάποιους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι, όπως το φάουλ του Περέιρα ή η κίνηση του Παπαδόπουλου ανάμεσα στους στόπερ στο 2-2. Εκεί φαίνεται η κλάση ενός επιθετικού. Ο Σαλπιγγίδης κυνηγάει πολύ καλά εκεί ανάμεσα στις γραμμές… Ο ΠΑΟΚ εκεί που χρειάζεται, έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά σε ένα ματς. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση, αλλά όταν βάζεις 2 γκολ στην Τούμπα, τουλάχιστο πρέπει να πάρεις ένα βαθμό. Αυττό είναι το μικρό παραποβνο που έχω από το παιχνίδι”.

Για τις τελικές που ήταν 14-2 για τον ΠΑΟΚ : “Τα σουτ έξω από την περιοχή, δεν είναι κίνδυνος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, δεν ακούσατε τον κόσμο που σφύριζε; Με σουτ έξω από την περιοχή να κινδυνεύσουμε; Ας κάνει ο αντίπαλος 40 σουτ! Είχαμε είχαμε κατοχή της μπάλας, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Φυσικά ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που σε έχει στην πίεση. Εμείς είχαμε στόχο να παίξουμε ψηλά, επιθετικά, να έχουμε κατοχή.  Δεν ήρθαμε να παίξουμε με 11 στην περιοχή μας, ήρθαμε να παίξουμε με 2 φορ”.

Για το αν θα παίζει με 3 στόπερ : “H ομάδα έχει δουλέψει από την προετοιμασία να παίζει με τρεις στόπερ. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, η ομάδα πρέπει να δουλεύει για να έχει κατοχή μπάλας, να παίζει επιθετικά. Ο στόχος για μένα είναι πάντα ο ίδιος, με όσους κι αν παίζεις στην άμυνα”

Για το ρόστερ του Πανθρακικού : “Σαν ποιότητα, έχουμε καλούς παίκτες. χρειάζεται συγχρονισμός μεταξύ τους. Φέτος για τον έναν ή τον άλλον λόγο, η ομάδα δεν ήταν φουλ. Προσπαθούμε να ξαναβρούμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα, και γι΄ αυτό το ματς αυτό ήταν σημαντικό”

* Σε ότι αφορά τον Ιγκόρ, ο Ρόκα είπε ότι έγινε αλλαγή επειδή έπαθε τράβηγμα στον προσαγωγό…