Με τι παρομοίωσε την ομάδα του ο Γκατούζο;

Ο Τζενάρο Γκατούζο ήταν για ακόμα μία φορά… απολαυστικός στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της βαριάς ήττας της ομάδας του από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0.

Ο Ιταλός παρομοίωσε τον ΟΦΗ σήμερα με…. μουσική πάντα, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, ενώ μίλησε και για τις ομοιότητες του ελληνικού με το ιταλικό ποδόσφαιρο

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ήττα. Είναι δική μου ευθύνη η επιλογή των παικτών και του συστήματος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Ξέραμε ότι θα παίξουμε με δυνατή και γρήγορη ομάδα και επέλεξα ένα σύστημα χωρίς καθαρό επιθετικό, αλλά με επιθετικογενείς παίκτες μπροστά, αλλά και στη μεσαία γραμμή για να αναπτυσσόμαστε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όταν θα έχουμε την μπάλα. Στα πρώτα 25 λεπτά ήμασταν όπως το είχαμε σχεδιάσει» υπογράμμισε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πολλές φορές, έγινε και σήμερα αλλά και στο παρελθόν, όταν κάνουμε λάθη αποδιοργανώνεται η ομάδα, παίζει φοβισμένα και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιχνιδιού. Σήμερα μοιάζαμε περισσότερο με μπάντα μουσικής, παρά με ομάδα ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, παίζουν απλό και συμπαγές ποδόσφαιρο που φέρνει αποτελέσματα. Είχαμε δει πως παίζουν και είχαμε πει πως θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν το κάναμε».

Σχολιάζοντας την παρουσία Ελλήνων παικτών στο ιταλικό πρωτάθλημα, σημείωσε: «Δεν με εκπλήσσει ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο καμπιονάτο, το ιταλικό πρωτάθλημα μοιάζει με το ελληνικό. Ακούω να λένε για μη ποιοτικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά εγώ διαφωνώ ριζικά, είναι δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα, παίζουν με καρδιά όλοι οι παίκτες. Είναι σημαντικό να μην κοιτάμε το ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση. Είναι σημαντικό να βλέπουμε όλο το πρωτάθλημα».