«Αηδιάζω με την ΑΕΚ»

Ελάτε παραδεχτείτε το. Περιμένατε πως και πως δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά τον αγώνα της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ. Οπερ κι εγένετο με τον ιδιοκτήτη της αχαϊκής ΠΑΕ να αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης, των ανθρώπων γύρω από την ΑΕΚ κι εκείνων που όπως ισχυρίζεται κατευθύνουν τους οπαδούς της.

Στην αρχή ο Κούγιας είπε: «Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο 50 χρόνια. Έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος μιας ιστορικής ομάδας. Αηδιάζω με τον τρόπο που το στενό περιβάλλον της ΑΕΚ λειτουργεί επικοινωνιακά για να με πλήξει.

Στέλνω μήνυμα προς όλους. Όπως δεν δίστασα να πω τι συμβαίνει με την πρώτη παράγκα με τους αδελφούς Μητρόπουλους. Όπως δεν δίστασα να πώ τι συνέβη με την δεύτερη παράγκα το 2002, όταν συνελήφθησαν όσοι συνελήφθησαν με το πόρισμα Παπανδρέου.

Έτσι δεν θα επιτρέψω με την δύναμη που μου δίνει η κοινωνική και επαγγελματική μου θέση να κτιστεί καινούργια παράγκα στο ποδόσφαιρο. Την Παναχαϊκή από τότε που την αγόρασα την έχει πλήξει το κόμπλεξ ισχυρών παραγόντων. Αυτοί συνθλίβουν όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο.

Η Παναχαϊκή δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο που γίνεται. Έδω 40 σελίδες κατάθεση στον Κορέα και δεν έχω αλλάξει λέξη. Η ομάδα μου έχει αναγκαστεί να γυρίζει στα χωριά της Ελλάδας, ενώ είναι οικονομικά καθαρή και με διεθνείς παίκτες».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται με κάποιους παράγοντες της ΕΠΟ. Ξέρουν ποιους συναντούν. Χθες τους συνέλαβε στο μαγαζί του Κακέτση και παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό. Ξέρω καλά τι κάνει ο Παπασταμάτης τον οποίο προσέλαβε ο Καλογιάννης δήθεν για μάρκετινγκ. Και ξέρω και τι κάνει ένας ήδη κατηγορούμενος για τα στημένα που δεν βάζει μυαλό.

Εγώ δεν αλλάζω ποτέ. Με την δύναμη που μου δίνει η ομάδα μου, θα συνεχίσω να κάνω τα ίδια. Θα νικήσουν οι αξιοπρεπείς άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Το όνειρο μου είναι να παίξει η ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ευρώπης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Την θέλουμε την ΑΕΚ στην Σουπερλίγκα, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θέλει μόνο την ΑΕΚ. Θέλει και τις ομάδες που τις διαλύσανε. Και πρακτικές σαν του κυρίου Τζοβάρα σήμερα δεν θα τις επιτρέψουμε».

Και συνέχισε ως εξής: «Την μια εμφανίζεται ένας Σουαδάραβας και ανεβάζει την ομάδα του νησιού, την άλλη εμφανίζεται ένας κουμπάρος από την Κρήτη, την άλλη ο Κομπότης με 100 εισιτήρια, την άλλη ένας συγγενής μελών της ΕΠΟ. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Και αν δεν το συνειδητοποιήσει η ΑΕΚ που έρχεται, δεν κάνουμε τίποτα. Δεν θα επιτρέψει στην θέση του χαλίφη να μπει ένας νέος μάγκας.

Είναι ντροπή για τον κόσμο της ΑΕΚ να τον κατευθύνουν έτσι. Εύχομαι ο κύριος Μελισσανίδης να μην έχει σχέση με την επίθεση Ζωγράφου. Αν έχει όμως, δεν μπορούμε να αποσιωπούμε συμπεριφορές. Δεν έχω πάρει τίποτα από το ποδόσφαιρο, έχω χαλάσει μια ολόκληρη περιουσία».

Και κατέληξε: «Δεν μπορώ να έρθω με τα παιδιά μου στο γήπεδο μ’ αυτά τα εμετικά συνθήματα. Αν σας αρέσει η ΑΕΚ να ανέβει έτσι, μετά από εκεί που την έστειλαν με τις διαιτησίες σαν του Δημητρόπουλου, εμένα δεν μου αρέσει. Είχαμε προετοιμαστεί να κάνουμε γιορτή. Γιατί μου στέρησαν την βράβευση του Μπάγεβιτς; Εύχομαι στην ΑΕΚ με σωστό τρόπο, να πάρει αυτό που της αξίζει».