«Να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε»

Μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, ο Γιώργος Τζαβέλλας, χωρίς να ξέρει ακόμη αν θα παίξει στο Καραϊσκάκη, αυτό θα φανεί σήμερα, μίλησε στον Τύπο, τόσο για τα παιχνίδια που προηγήθηκαν, όσο και το αυριανό ντέρμπι κορυφής στον Πειραιά…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ :

– Άλλοι τρεις βαθμοί για την ομάδα μετά την νίκη απέναντι στον Πανθρακικό που όμως ήρθε πολύ δύσκολα. Τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε τόσο πολύ;
«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Εμείς ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ μεσοβδόμαδα με το ταξίδι μας στη Λευκορωσία και το ματς στο κρύο απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ. Παίξαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες λίγα 24ωρα πριν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Επίσης είχαμε και ορισμένες απουσίες καθώς υπήρχαν αρκετά παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Δόξα τω θεώ κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε και εμείς και εσείς τα ΜΜΕ και ο κόσμος βέβαια. Σε μία σεζόν με τόσα πολλά επίσημα παιχνίδια, δεν μπορεί κάθε εβδομάδα η ομάδα να αποδίδει το τοπ ποδόσφαιρο. ήταν σημαντικό ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και παραμείναμε μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας».

– Η ουσία είναι ότι η ομάδα ταξιδεύει ως πρωτοπόρος στον Πειραιά. Μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη θέση και μετά το τέλος του αγώνα;
«Ο ΠΑΟΚ θα πάει στον Πειραιά για να κάνει το παιχνίδι του, όπως σε κάθε γήπεδο και απέναντι με οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν αλλάζει κάτι και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό για μας. Εξάλλου τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι! Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να κάνουμε αυτό που κάναμε και απέναντι στον Πανθρακικό, δηλαδή να κερδίζουμε. Πιστεύω ότι και στο Καραϊσκάκη θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

– Συμφωνείς ότι το περισσότερο άγχος το έχει ο Ολυμπιακός από την στιγμή που πάει ως δεύτερος σε αυτό το ματς;
«Είναι ένα ντέρμπι και κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει περισσότερο άγχος από τον άλλο. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν και θα παλέψουν για το καλύτερο. Το σημαντικό όμως ξαναλέω είναι ότι κερδίσαμε τον Πανθρακικό. Αν δεν κερδίζαμε και αυτή τη φορά, θα μιλούσαμε για κάποιους νέους χαμένους βαθμούς οι οποίοι πιθανότατα θα μας στοίχιζαν στη συνέχεια. Οι βαθμοί είναι ίδιοι είτε παίζεις με τον Πανθρακικό, είτε με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μόνο τα ντέρμπι και να αφήνουμε τα άλλα ματς…»

– Τι χρειάζεται να προσέξει ο ΠΑΟΚ περισσότερο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;
«Στα ντέρμπι χρειάζονται τα πάντα! Και τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο».

– Ο ΠΑΟΚ το θέλει πολύ αυτό το παιχνίδι…
«Και ο Ολυμπιακός το θέλει εξίσου πολύ! Φυσικά και εμείς το θέλουμε όπως όλοι θέλουν νίκες και στα ντέρμπι. Αλλά υπάρχει και η ισοπαλία… Όλα είναι ανοιχτά».

– Η πίεση που θα ασκηθεί από την κερκίδα στο Καραϊσκάκη μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα;
«Δε θα παίξουμε πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη. Έχουμε παίξει κι άλλα παιχνίδια εκεί και ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Όπως ο Ολυμπιακός έρχεται στην Τούμπα, έτσι κι εμείς θα πάμε τώρα στο Καραϊσκάκη…»