Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και καταιγίδες στα βορειοδυτικά περιμένουμε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014. Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (έως τους 19 βαθμούς στην Ήπειρο), 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, από 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 21 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 23 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής τοπικού χαρακτήρα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

(meteo)