Ο Γκάλης, το ξυραφάκι και η διαφήμιση

Σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, ο Νίκος Γκάλης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα, και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, θυμήθηκε κάποια πράγματα από τον τότε συμπαίκτη του και την γενικότερη προσφορά του Γκάλη στο μπάσκετ και φυσικά στους μπασκετμπολίστες.

“Ο Γκάλης μας άνοιξε τα μάτια, γιατί μέχρι τότε κοιμόμασταν με τα τσαρούχια!” είπε ο Αλεξανδρής, που εντυπωσιάστηκε από το… επιχειρηματικό πνεύμα του Γκάλη.

“Είναι αλήθεια ότι ακόμη και στα αποδυτήρια, πήρε ένα ξυραφάκι και έκοψε το σήμα της εταιρίας από τα παπούτσια του. Μας έλεγε ότι, αύριο τα παιδιά θα πάνε να αγοράσουν τέτοια παπούτσια, επειδή τα φοράμε εμείς! Οδήγησε, λοιπόν, τις εταιρίες στην απόφαση να πληρώσουν τους αθλητές για να διαφημίζουν τα είδη τους. Μην ξεχνάτε ότι εμείς τότε κάναμε επαγγελματική προετοιμασία με διπλές προπονήσεις, αλλά στο οικονομικό ημασταν ερασιτέχνες. Εγώ δούλευα στον Κένταυρο, μια εταιρία με αυτοκίνητα, έπαιρνα 8.000 δραχμές το μήνα κι άλλα τόσα έπαιρνα από το μπάσκετ. Ήταν απλά ένα συμπλήρωμα για να ζούμε πιο άνετα”, είπε ο “τίγρης”, που φέτος κάθεται στον πάγκο του Πανιωνίου…